22.05.2022 |
Territoris.cat

Els establiments d'hoteleria de Lleida fan el millor registre de tots els temps

Masia Serret - Marina Pallàs Barta
La Masia Serret, a Àger - Marina Pallàs Barta
Els establiments d'hoteleria de Lleida fan el millor registre de tots els temps

L’ocupació dels establiments d’hoteleria de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida durant aquest mes de juny s’ha tancat amb el millor registre de tots els temps quant al nombre de viatgers i de pernoctacions, segons l’enquesta d’ocupació hotelera de l’INE.

Les dades del sector d’hoteleria a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida del mes de juny d’enguany han representant un increment d’un 9,86 % quant al nombre de viatgers i d’un 13,80 % en el nombre de pernoctacions respecte al mateix mes del 2018. Durant el juny del 2019 s’han allotjat als establiments d’hoteleria del conjunt de la demarcació de Lleida 79.007 persones, que han generat un total de 135.798 pernoctacions, davant els 71.916 viatgers i les 119.326 pernoctacions del 2018, la qual cosa ha generat el millor registre de tots els temps durant el mes de juny.

Fins ara el millor registre en quan a pernoctacions durant el mes de juny el tenia l’any 2007 amb 130.360 pernoctacions i en viatgers l’any 2018 amb els 71.916 esmentats.

El nombre de viatgers i el de pernoctacions, respecte el 1996, ara fa 23 anys, pràcticament s’han doblat

El Patronat de Turisme valora de forma molt satisfactòria el comportament turístic del sector d’hoteleria de les contrades de Lleida durant aquest darrer mes de juny, com també en el global d’aquests sis primers mesos de l’any 2019, i preveu poder repetir aquest estiu els bons resultats de l’any 2018 i consolidar d’aquesta manera els increments d’ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida des de l’estiu de l’any 2013.


Tres mesos de creixements consecutius
Aquest és el tercer mes consecutiu que el sector d’hoteleria de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida experimenta un creixement important respecte al mateix període de l’any anterior, amb la qual cosa s’ha pogut tancar el primer semestre d’aquest 2019 amb uns resultats que són molts similars als del primer semestre del 2018, recuperant d’aquesta manera la baixada en el nombre de viatgers i de pernoctacions dels mesos de gener i març, que van coincidir amb la campanya de neu.


El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida va tancar l’any 2018 amb el millor resultat de la història quant al nombre de viatgers i de pernoctacions


Procedència turística
El turisme català ha representat el 61,5% del nombre de viatgers que han visitat les comarques de Lleida durant el mes de juny, seguit dels visitants procedents de la comunitat de Madrid amb un 4%, a continuació els provinents del País Valencià, el País Basc i Castella i Lleó amb un 3% aproximadament cadascun, i en percentatges inferiors els de la resta de comunitats.
Per la seva banda, el turisme estranger, amb un 18,29% del còmput total de viatgers, ha tingut també un millor comportament aquest juny en els establiments d’hoteleria de les comarques de Lleida en comparació amb el mateix mes de juny del 2018.

Els establiments d'hoteleria de Lleida fan el millor registre de tots els temps
comentaris