30.11.2021 |
Territoris.cat

Els Mossos d'Esquadra detenen un home per set robatoris amb força a domicilis

Patrulla de Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'una patrulla de Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra detenen un home per set robatoris amb força a domicilis

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts un veí de Lleida de 23 anys com a presumpte autor de set robatoris amb força a domicilis situats en l'àrea rural compresa entre la ciutat de Lleida i la població d'Alpicat. Els robatoris es van cometre a principis de febrer. Segons la policia, els responsables serien els integrants d'un grup familiar de la capital del Segrià. A més, durant la investigació els mossos van detectar la venda d'algun objecte sostret, en botigues de segona mà, per part de dones que formarien part del grup tot i que haurien participat directament als robatoris. El detingut, amb antecedents, va passar dimecres davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.

Des de l'any passat, els Mossos van rebre diverses denúncies per robatoris en cases situades a l'Horta de Lleida, concretament a les partides Fontanet lo Curt i Pla de Montsó i Alpicat, amb un modus operandi molt similar, segons la policia. 

Els assalts sempre es cometien a última hora de la tarda i els autors aturaven el vehicle en una zona propera a les cases i s'aproximaven camp a través fins a les edificacions. Els lladres accedien directament per les plantes superiors, evitant les entrades més visibles, i utilitzaven per escalar per les façanes i fracturar els accessos pedres i elements del mateix entorn. Els objectes sostrets els acumulaven en algun marge proper per recollir-los després d'haver assegurat la fugida.

Els investigadors van constatar que els lladres coneixien molt bé el territori ja que sempre accedien per camins secundaris i de servitud dels canals de reg.

Es dona la circumstància que el 14 de febrer ja es va detenir la mateixa persona i a un menor per dos robatoris amb força en cases de Puigverd de Lleida.

Els Mossos d'Esquadra detenen un home per set robatoris amb força a domicilis
comentaris