Els particiants en la Marxa de Ponent fan un toc d'atenció als polítics catalans

L'organització ha explicat que en la sortida de Fraga la Guàrdia Civil va identificar els conductors que van arribar amb els seus cotxes particulars, així com el xòfer d'un dels autocars llançador que es van posar a disposició dels participants
Els participants a la Marxa de Ponent a Alcarràs @AnnaBerga
photo_camera Els participants a la Marxa de Ponent a Alcarràs @AnnaBerga

La Marxa de Ponent, organitzada per l'ANC amb el suport d'Òmnium i de l'AMI, va arrencar a les 6 del matí a Fraga, a Osca, amb una cinquantena de participants. En aquest punt de sortida, l'organització ha explicat que la Guàrdia Civil va identificar els conductors que van arribar amb els seus cotxes particulars, així com el xòfer d'un dels autocars llançador que es van posar a disposició dels participants.

La marxa, de 27 quilòmetres, es va enfilar per l'autovia A-2 fins a l'hotel Casa Miquel d'Alcarràs, on es va afegir un centenar de persones que van comença el recorregut des de 'Lo Casino' d'aquesta població, punt de votació de l'1-O on hi va haver càrregues policials.

Participants a la Marxa de Ponent caminant per l'autovia A-2 a Alcarràs @AnnaBergaLa marxa va agafar de nou l'A-2 en direcció al Jardiland, als afores de Lleida. Des d'aquí, es va dur a terme el darrer tram de 7 quilòmetres fins a arribar a l'EOI, un dels punts de votació l'1 d'octubre de 2017 on també hi va haver càrregues policials.

El membre del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Alsina, s'ha mostrat satisfet amb la resposta dels participants, més de 300 inscrits, i ha explicat que la caminada vol "reivindicar l'1-O i homenatjar a tots els represaliats". A la vegada, però, també vol "interpel·lar la classe política perquè tirin endavant" i culminin el procés d'independència de Catalunya.

Si no es veuen capaços de tirar endavant que donin un pas al costat perquè amb la gent valenta que estem avui a les tres marxes ho aconseguirem

Acte polític al costat de l'EOI a Lleida, en la Marxa de Ponent @AnnaBergaFrancesc Mata, veí de Torres de Segre, explica que ha assistit a la marxa per "reivindicar l'esperit de l'1-O". Tot i que s'ha mostrat partidari de fer accions "més definitives i permanents" diu que cal continuar sortint al carrer per "fer sentir la nostra veu". Isabel Barbé, defensa que cal estar "fermes, dempeus, i continuar la lluita per la independència". Aquesta veïna de Lleida també s'ha mostrat escèptica amb la Taula de Diàleg per resoldre la crisi política.

No sé si és ingenuïtat, però entre les dues parts hi ha un desequilibri que fa fredor. No crec que siguem tan innocents com per creure el que ens diuen de Madrid, jo no m'ho crec

A la marxa també hi van participar alguns veïns de Fraga, que han reivindicat que aquesta població de la Franja "té molt a veure" amb Catalunya. "Som un grup que tenim sentiments independentistes i que venim perquè hi tenim molt a veure, ens agermana la llengua, la cultura, tot", ha indicat.

Comentaris