08.12.2021 |

Els Reis Mags d’Orient ja ho tenen tot a punt per la seva arribada a Ponent

Melcior, Gaspar i Baltasar passaran per les diferents poblacions del territori adaptant-se a les restriccions sanitàries 

Cavalcada Reis Cervera 2020 - foto Jordi Prat
La cavalcada de Reis de Cervera l'any 2020
Els Reis Mags d’Orient ja ho tenen tot a punt per la seva arribada a Ponent

Els Reis Mags d’Orient ja estan de camí cap a les terres de Ponent per tal de repartir regals i il·lusió a tota la mainada. Enguany, però, no podran fer-ho amb les tradicionals cavalcades que omplien els carrers la tarda del 5 de desembre i la seva arribada s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària actual amb diferents formats que permetran a Ses Majestats poder visitar totes les poblacions de la província.

La cavalcada del Reis les Borges BlanquesA Les Borges Blanques arribaran a les sis de la tarda a la plaça Europa en un acte estàtic on els més petits i les seves famílies podran recórrer les diferents carrosses respectant les mesures de seguretat. Per fer-ho, s’accedirà a la plaça a poc a poc des del carrer Indústria garantint un aforament dins del recinte. Pel que fa al repartiment dels regals als nens i nenes, enguany s’organitzarà una recollida al recinte de l’Institut Josep Vallverdú durant tot el dia de demà.

Mollerussa també ha canviat la tradicional rua per tres espectacles estàtics en tres punts de la ciutat. L’estrella guiarà als Reis Mags fins a la carretera del Palau, l’esplanada de darrera dels Pavellons Firals i el carrer de Josep Tarradellas, on els Reis arribaran màgicament acompanyats dels Tabalats i els Diables ARF de Mollerussa. Aquest matí, els patges Gregori i Isidori ja han visitat el consistori local, on han estat rebuts per l’alcalde Marc Solsona, la regidora de festes Raquel Pueyo i els portaveus dels grups municipals i se’ls ha fet entrega de les claus de la ciutat.

La virtualitat jugarà un paper clau en l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Balaguer, que es podrà seguir a partir de les sis de la tarda a través del canal de YouTube de la Paeria. Els Reis aniran acompanyats de les tres patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda i del Sereno, qui els facilitarà les claus per accedir a les cases del municipi. Pels carrers de la ciutat hi voltaran els membres de la Missatgeria dels Reixos que recolliran les cartes d’aquells infants tardaners que encara no l’han entregat

mascaretes Reis TarregaPer tal de rebre als Reis Mags, a Tàrrega han muntat un espai fix a l’Espai Fassina on a partir de les cinc de la tarda, els nens i nenes targarins podran visitar als tres Reis. Les famílies s’han hagut d’inscriure en franges de mitja hora per accedir al recinte on també es podrà entregar la carta o lliurar els xumets a Lo Tossino i La Verreta. A les deu de la nit, Ses Majestats pronunciaran el seu discurs en una locució virtual a través de les xarxes socials de SS. MM. els Reis de Tàrrega (@ssmmreistarrega).

Finalment, a Cervera els Reis Mags visitaran tots els barris de la ciutat a partir de dos quarts de sis de la tarda, però han demanat als infants i famílies que els rebin des dels balcons i les finestres evitant la mobilitat. Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de la vila durant la tarda, prèviament a l’entrega dels regals.

Els Reis Mags d’Orient ja ho tenen tot a punt per la seva arribada a Ponent
comentaris