Els pobles de la plana inicien múltiples campanyes d'ajuda humanitària a Ucraïna

Aquest dilluns de bon matí, a Bellvís, un comboi de furgonetes i un camió han estat carregats de material d'ajuda humanitària per enviar Ucraïna, mentre que a Corbins s'ha habilitat un punt de recollida per aquesta mateixa tarda
ad8743b2-ee8c-4919-abcb-759ee0ea1558
photo_camera Voluntaris carregant un camió de material d'ajuda humanitària per Ucraïna a Bellvís - Foto: cedida per l'Ajuntament de Bellvís

Aquest dilluns, de bon matí, davant del Casal Cultural de Bellvís, un comboi de furgonetes i un camió han carregat de material d'ajuda humanitària per Ucraïna per un nombrós grup de voluntaris i voluntàries del poble.

4cb15e8e-b60a-42c9-abf4-2e360f0ae994
Alguns dels voluntaris que han participat en la campanya de recollida de material d'ajuda humanitària per Ucraïna a Bellvís - Foto: cedida per l'Ajuntament de Bellvís

La comunitat ucraïnesa del poble, amb una trentena de membres, ha estat molt activa en tot aquest procés

Centenars de capses plenes de medicaments, roba, llanternes, menjar i productes d'higiene personal donades pels veïns i veïnes de Bellvís i els Arcs han estat traslladats a un magatzem del centre cívic del Figaro-Montmany, al Vallès Oriental (Barcelona), que col·labora amb l'associació És per tu, l'ONG que coordina aquesta recollida a Bellvís, a l'espera de sortir cap a Ucraïna en un parell de dies. 

c61b0437-de86-4af0-aad9-97e52847a780
Joves voluntaris organitzant les caixes amb el material d'ajuda humanitària per Ucraïna, a Bellvís - Foto: cedida per l'Ajuntament de Bellvís

Al Segrià, múltiples localitats també s'han bolcat en la recollida de material d'ajuda humanitària per enviar cap a Ucraïna.

A Almenar, el consistori ha endegat l'organització d'aquesta acció solidària conjuntament amb el voluntariat de la parròquia.

Tant l'alcalde d'Almenar com el de Corbins, han assegurat que els veïns s'han bolcat a aquesta campanya com a mostra de rebuig a aquesta guerra i per solidaritzar-se amb els seus paisans que viuen a les Terres de Lleida

El regidor d’Almenar, Carles Ferrer, ha ha remarcat que “la solidaritat no ha de defallir a mesura que passin els dies" i ha assegurat que “l’onada solidària a Ponent ha desbordat les previsions de les associacions humanitàries”.

Corbins i Menàrguens recolliran material aquesta tarda

Aquest dilluns, de les 20 a les 21.30 hores, en un magatzem situat al carrer Indústria número 7 de Corbins també s'ha habilitat un punt de recollida de material per ser enviat a Ucraïna. L’Ajuntament de Corbins i l'Ajuntament de Menàrguens han impulsat aquesta campanya de manera coordinada amb organitzacions d'ajuda humanitària, i han demanat a través de les xarxes socials als veïns i veïnes del poble que contribueixin aportant medicaments com paracetamol, ibuprofèn, antibiòtics, desinfectants de ferides, esparadrap, gases, compreses i tovalloletes.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha assenyalat que els veïns i veïnes de Corbins “ja ens han traslladat la seva voluntat de col·laborar i s’han mobilitzat per aquesta crida"

També és necessària la roba d’abrigar d’hivern de totes les edats com són mitjons, guants, jaquetes d'abric, roba tèrmica; mantes, sacs de dormir, calçat, bolquers, entre altres. En clau alimentària, són necessàries sopes i cremes envasades, galetes, llet en pols, cacau, té, cafè, xocolata...

Corbins compta amb una família de cinc membres de nacionalitat ucraïnesa

Les Borges Blanques també recapta fons pel poble ucraïnès

L'Ajuntament de les Borges Blanques també ha fet una crida per recollir materials de primera necessitat, com medicaments i aliments i, a més a més, ha iniciat una campanya de recollida de fons amb l’objectiu de donar suport als ciutadans i ciutadanes que pateixen les conseqüències de la guerra. En concret, el consistori borgenc va repartir dijous passat unes guardioles solidàries entre els comerços del municipi que s’han volgut adherir a la iniciativa per recaptar fons que es destinaran a la campanya d’ajuda humanitària que duu a terme la Creu Roja.

El repartiment de guardioles entre el comerç borgenc - Foto: cedida per l'Ajuntament de les Borges Blanques
El repartiment de guardioles solidàries entre el comerç borgenc - Foto: cedida per l'Ajuntament de les Borges Blanques

De moment, s’han adherit a la iniciativa una trentena de comerços borgencs, que ja disposen de la seva guardiola solidària on es poden dur a terme els donatius. Així mateix, també s’ha col·locat una guardiola a l’Ajuntament, situada a la recepció, en la qual es podran fer aportacions en horari d’oficina.

Els donatius es podran dur a terme fins al pròxim 16 de març, en què es recolliran les guardioles i s’entregaran a la Creu Roja

Paral·lelament, el consistori borgenc també ha fet una crida a la població per tal que, totes les persones que puguin, facin arribar materials de primera necessitat, aliments i medicaments al local de Càritas a la capital garriguenca, situat a la Parròquia de les Borges. En concret, es podran fer donatius els dies 3, 9 i 10 de març, de les 18 a les 20 hores.

Entre els materials de primera necessitat que es requereixen per donar suport al poble ucraïnès, destaquen molt especialment els sacs de dormir i matalassos d'acampada, inflables i estoretes, així com la roba, com és el cas de les peces tèrmiques, els mitjons, els guants i les gorres. També es demana facilitar productes d’higiene personal, bolquers, compreses i roba interior, així com llanternes, espelmes, bateries portàtils i piles de qualitat per garantir la il·luminació.

Igualment, es necessiten aliments, com és el cas de les llaunes i les conserves que no siguin de vidre, per evitar danys durant el trajecte, i també altres productes de fàcil preparació, com el menjar instantani, les barretes energètiques, les galetes i la llet en pols, el cafè, el té i el cacau, entre altres.

Pel que fa als medicaments, es demanen productes per a les cremades i cremes regeneradores de la pell, pomades analgèsiques i antibiòtiques, així com productes per a la desinfecció de ferides, com és el cas l’aigua oxigenada, betadine, clorur de sodi, tovalloletes hemostàtiques i vendatges. També es poden fer arribar analgèsics, i medicaments més específics com és el cas de celox, helofusina, helospan, àcid tranexàmic, naloxona, dexametasona, adrenalina, dexalgina, meloxicam, peròxid d’hirògen, clorhexidina, hemotran, sanger i ketanov, així com bisturís.

Comentaris