Es constitueixen els Consells Comarcals de Ponent

ERC és el partit que governarà a més Consells Comarcals de Ponent i encapçala els ens del Pla d'Urgell, la Noguera, l'Urgell; Junts governarà a les Garrigues i la Segarra i Impulsem Lleida, al Segrià
Carles Palau i Boté d'ERC, elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Carles Palau i Boté d'ERC, elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell - Foto: Jordi Vinuesa

El passat divendres s'han constituït tots els Consells Comarcals, a Ponent el candidat d'Impulsem Lleida David Masot ha estat reelegit al Consell Comarcal del SegriàCarles Palau i Boté d'ERC ha estat elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Al Consell Comarcal de la Noguera repetirà el candidat d'ERC Miquel Plensa i Martínez. Junts, amb Antoni Villas al capdavant torna a la presidència del Consell Comarcal de les GarriguesJose Luís Marin d'ERC presidirà el Consell Comarcal de l'Urgell. Junts governarà al Consell Comarcal de la Segarra amb Ramon Augé i Gené al capdavant.

David Masot d'Impulsem Lleida, reelegit al Consell Comarcal del Segrià

Els vots favorables de la coalició Compromís Municipal (10 vots) —formada per Impulsem Lleida (5 vots) i Junts (5 vots)— i el PSC (7 vots), han donat la presidència a Masot. El candidat d'Impulsem Lleida ha assolit 18 vots. Els altres candidats han aconseguit 9 Gemma Massana, 3 Dante Pérez i 1 Josep Roca. Hi ha hagut 1 vot en blanc i 1 vot nul. Aquest serà el segon mandat consecutiu de David Masot, que presideix el Consell des del 2019 i del qual n’havia estat vicepresident del 2015 al 2019. Masot és alcalde de Maials des de l’any 2011.

Els vots favorables de la coalició Compromís Municipal i el PSC, han donat la presidència a Masot - Foto: Consell Comarcal del Segrià
Els vots favorables de la coalició Compromís Municipal i el PSC, han donat la presidència a Masot - Foto: Consell Comarcal del Segrià

El president del Consell Comarcal del Segrià ha apuntat en el seu discurs que cal “oferir majors serveis a les persones i dotar de les eines necessàries per tal que la gent jove es pugui quedar a treballar a les nostres contrades i frenar el despoblament. I ha subratllat que això passa per les noves tecnologies "la portada de la fibra òptica al Segrià ha de ser una prioritat, aquest fet potenciarà la nostra agroindústria motor econòmic primari del Segrià”. Per Masot serà bàsic promoure la conciliació “continuarem amb la línia de diàleg dut a terme fins ara de millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors del Consell”. En clau de sostenibilitat dels recursos, David Masot ha destacat que “cal fer una aposta clara per augmentar el percentatge de recollida selectiva [...], tindrem el repte de licitar els dos serveis de recollida de la Comarca (illes i porta a porta)”.

Carles Palau i Boté d'ERC, elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Palau, que és alcalde de Bell-lloc d’Urgell, ha assolit 10 vots favorables dels 19 possibles. 7 d'ERC,  1 d'Ara Pacte Local (ARA PL) i 1 del PSC.

Carles Palau i Boté d'ERC, elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell - Foto: Jordi Vinuesa
Carles Palau i Boté d'ERC, elegit al Consell Comarcal del Pla d'Urgell - Foto: Jordi Vinuesa

Palau ha destacat el seu equip i ha marcat diferents objectius pel mandat: impulsar la governança republicana, evitar el despoblament i, per tant, la marxa del potencial humà de la comarca que comporta la pèrdua de serveis i fomentar el sentiment de pertinença “a una terra que ens estimem amb bogeria”.

Miquel Plensa i Martínez d’ERC, reelegit al Consell Comarcal de la Noguera

Els vots favorables del grup d'ERC-AM,  JuntsXCat i Pacte Local han donat la presidència a Miquel Plensa - Foto: Consell Comarcal de la Noguera
Els vots favorables del grup d'ERC,  JuntsXCat i Pacte Local han donat la presidència a Miquel Plensa - Foto: Consell Comarcal de la Noguera

Plensa, que és alcalde d'Algerri, ha rebut un total de 16 vots favorables del grup d'ERC, Junts i Pacte Local. El Ple de la Noguera està format per 19 consellers i conselleres comarcals 9 d'ERC, 7 de Junts CM, 2  de PSC i 1 de PL.

Des del seu grup aposten per treballar amb fermesa, dignitat i coratge per millorar el futur de la comarca

Antoni Villas de Junts, tornarà a ser president del Consell Comarcal de les Garrigues

Villas, que és alcalde de Juneda i ja va ser president del Consell al 2015-19, ha assolit el suport dels consellers de Junts (9 vots) i PSC (1 vot) i ha comptat amb la majoria necessària per assumir la presidència. 

Villas ha obtingut el suport dels conseller de Junts i el PSC - Foto: Consell Comarcal de les Garrigues
Villas ha assolit el suport dels conseller de Junts i el PSC - Foto: Consell Comarcal de les Garrigues

El president del Consell Comarcal de les Garrigues ha explicat que hi ha projectes que s’han iniciat i que s’han de continuar treballant i, al mateix temps, ha afegit que s’ha d’anar consolidant l’agenda estratègica en la qual s’incorporaran altres punts d’interès. El desenvolupament territorial, la cerca del relleu generacional, el creixement econòmic, treballar per afermar la recollida selectiva i la seva gestió o el repoblament de la comarca han estat alguns dels eixos que el president ha avançat que seran clau en aquest nou període.

Jose Luís Marin d'ERC, elegit president del Consell Comarcal de l'Urgell 

Marin ha assolit amb 18 vots favorables dels grups d’ERC, Junts i PSC.

18 vots favorables han fet que Marin fos escollit president del Consell Comarcal de l'Urgell - Foto: Consell Comarcal de l'Urgell
18 vots favorables han fet que Marin fos escollit president del Consell Comarcal de l'Urgell - Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

El president ha manifestat que és tot un honor assumir aquest càrrec i que ho farà amb honestedat, responsabilitat i compromís, aportant els valors de la governança republicana com a pilar de la nostra societat.

Ramon Augé i Gené de Junts, elegit president del Consell Comarcal de la Segarra

Augé ha comptat amb 11 vots favorables que li han donat la majoria absoluta: els 8 de Junts i els 3 del PSC. El nou president s’estrena en el càrrec de president al Consell Comarcal, ja que en la legislatura 2011-2015 va assolir la gerència durant tres anys.

Auge ha obtingut la majoria absoluta amb els 8 de Junts i els 3 del PSC - Foto: Consell Comarcal de la Segarra
Auge ha assolit la majoria absoluta amb els 8 de Junts i els 3 del PSC - Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El president ha explicat que es treballarà per la reactivació del Consell Comarcal per millorar els serveis i ser essencials per a la comarca. Ha destacat que serà una etapa intensa davant de la marxa de dos municipis, Torà i Biosca, i que es treballarà per reforçar el sentiment comarcal prioritzant el Consell d’Alcaldies com l’instrument clau per impulsar polítiques a la comarca.

Comentaris