Es convoca la 3a edició del premi cooperativista L'OESST

S'atorgarà una única aportació de 3.000 euros per a la creació d'una cooperativa

Convocatòria dels Premis L'OESST
photo_camera Convocatòria dels Premis L'OESST

Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, convoca per tercera vegada el guardó L'OESST 2022, que premia la millor iniciativa cooperativista nascuda des del cor de la Terra Ferma.

Amb L'OESST, es promou la constitució de noves cooperatives compromeses amb la transformació social

El premi té l'objectiu de donar suport a la creació d'una nova iniciativa cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i mediambientals del territori com poden ser projectes de producció, distribució o consum agroecològic; dinamització del comerç local; inclusió social, de persones amb situació de vulnerabilitats; la fixació de la població al medi rural, la dinamització del sector cultural i artístic, la defensa de la igualtat de gènere o reconeixement de les diversitats d'origen, culturals, etc.; o la mobilitat i logística sostenible.

Enguany es preveu una única ajuda valorada en 3.000 euros destinats a la creació d'una cooperativa. Una aportació que cobreix els aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: l'assessorament tècnic i formatiu per al desenvolupament del projecte econòmic, la constitució de la cooperativa, suport al pla d'acció i la dotació de capital social.

Poden optar a aquesta ajuda iniciatives econòmiques i empresarials que es vulguin desenvolupar segons els criteris que marca l'economia social i solidària i optin per la forma jurídica cooperativa. També poden optar-hi aquells projectes que es trobin en fase de constitució i no hagin sol·licitat l'escriptura pública de la Notaria en el moment de presentar la seva candidatura.

Els projectes sol·licitadors només hauran de comptar com a mínim amb dues persones físiques, que han de ser les dues futures sòcies fundadores de la cooperativa

Les sol·licituds es podran entregar fins al 30 de setembre del 2022 a través d'un formulari que caldrà enviar a través del lloc web de Ponent Coopera.

Quant al jurat, es configura de forma mixta entre persones de les entitats promotores i participants de Ponent Coopera, Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, persones representants de les entitats col·laboradores de Ponent Coopera i entitats expertes en l'Economia Social i Solidària per tal d'avaluar totes les propostes segons els criteris que estableixen les bases. 

Mangrana Cultura Contemporània va ser el projecte guanyador de la segona edició del Premi L'OESST, i La Maleta Creativa en va obetenir un accèssit

Comentaris