Publireportatge

És elèctric el cotxe que busques?

Descobrim amb el gerent de Servisimó, Francesc Pua, a quin perfil li escau el vehicle elèctric i els avantatges que ofereix avui dia
Francesc Pua, gerent de Servisimó - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera En Francesc Pua, gerent de Servisimó, concessionari Oficial Audi, VW, Skoda i servei post venda que aposta pel vehicle elèctric - Foto: Jordi Vinuesa

El futur de la indústria automobilística passa pel cotxe elèctric, però encara queda camí per fer-lo un vehicle de present. L’atractiu més significatiu d’aquest tipus de vehicles és la seva petjada ecològica i les emissions de CO₂que generen un cop fabricats: mentre que els vehicles de combustió augmenten la seva empremta cada vegada que circulen per la carretera, els elèctrics no ho fan.

Tanmateix, la transició cap al cotxe elèctric ha de ser gradual. Aquesta passa pel treball conjunt amb l’administració, que ha “d’implementar més punts de càrrega a les poblacions” i ampliar les ajudes, que moltes vegades queden limitades”, ja que aquest tipus de vehicles tenen preus elevats per la seva tecnologia puntera, assegura el gerent de Servisimó, Francesc Pua.

En la recerca del cotxe ideal, des de Servisimó ofereixen un assessorament per a orientar al client automobilístic en la seva presa de decisions. El gerent del concessionari, present a Igualada, Tàrrega i Mollerussa, destaca que, per poder recomanar un vehicle a un client, sigui elèctric o sigui de combustió, cal conèixer “com i per a què l’utilitzarà, així com les seves necessitats de desplaçament”.

A qui pot interessar, doncs, un vehicle elèctric?

Francesc Pua explica que haurà de ser una persona que disposi d’un aparcament privat amb la infraestructura elèctrica necessària per poder abastir al cotxe de càrrega, que sigui conscient de l’autonomia —ara per ara, limitada— del vehicle i pugui planificar els viatges amb relació a les estacions de recàrrega que hi ha a les carreteres.

Des del concessionari Servisimó aposten pels models ID de Volkswagen, que són 100% elèctrics - Foto: Jordi Vinuesa
Des del concessionari Servisimó aposten pels models ID de Volkswagen, que són 100% elèctrics - Foto: Jordi Vinuesa

Actualment, és evident que l’elèctric no és un vehicle per a tothom. Tanmateix, Pua subratlla que hi ha un vehicle per a cada client i destaca que els cotxes de gasolina i dièsel d’ara no són els mateixos que anys enrere, ja que disposen de moltes millores tecnològiques que en redueixen la seva petjada”.

De fet, el concessionari disposa d’un dièsel amb etiqueta ECO

El futur de l’automoció elèctrica demana augmentar els punts de càrrega, millorar-ne el finançament, facilitar-ne la transició afavorint la millora de les infraestructures que es necessiten i millorar-ne l’autonomia i el seu cost de producció per fer-lo més econòmic. A més, s’ha de facilitar el canvi de vehicles vells, més contaminants, cap a nous o seminous i, així, reduir emissions a curt i mitjà termini.

Model ID de Volkswagen que es poden trobar a Servisimó - Jordi Vinuesa
Models de la gama ID de Volkswagen que es poden trobar a Servisimó - Jordi Vinuesa

Comentaris