Espais Naturals de Ponent arranca un nou cicle d'activitats

Imatge de Valls de Sió del Llobregós
photo_camera Imatge de Valls de Sió del Llobregós

El projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent celebrarà el proper 6 i 7 de juliol unes activitats destinades a conèixer de manera més profunda i de primera mà els nostres espais naturals, espais dels quals podem gaudir.

Aquest projecte sorgit a la tardor del 2016, celebrarà aquest any la segona edició després de l’èxit de la passada edició. El programa, aquesta vegada, proposa el doble d’activitats que es realitzaran entre el març i el setembre. Seguint aquesta línea, el dia 6 a les 20 h, a la Serra de Bellmunt Almenara (Sent Almenara), tindrà lloc una activitat cultural acompanyada amb música del pianista David Pradas. A més, el dia 7 a la mateixa Serra (Sent Viladot), a les 21 h, es podrà acudir a una altra activitat cultural amb el músic David Esterri. El mateix dia, a Valls de Sió del Llobregós, a les 20 h, es podrà gaudir de la posta de Sol seguida amb la música del cantautor Ramon Porta. Abans del concert es farà una descoberta de l’entorn.

En tots tres dies, hi haurà un tast de productes locals, que es mourà entre els 5 i 6 euros. Per poder assitir-hi cal inscriure’s prèviament. No obstant, les activitats són gratuïtes igual que la inscripció, que és poden fer per la pàgina web.

Espais Naturals de Ponent té com objectiu promocionar els espais naturals de Ponent a partir d’una marca conjunta, per tal de millorar l’oferta turística i, en conseqüència, crear activitat econòmica al territori. Les comarques de Ponent acullen diversos elements d’interès paisatgístic, natural i històric, alguns de coneguts, però d’altres han de ser potenciats i divulgats ja que només es troben en aquestes comarques, i és per això que es pretén difondre aquets espais naturals.

El 90% del finançament ha estat mitjançant l’ajut del projecte de cooperació, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i per l’Associació Leader de Ponent. La resta ha estat finançada per parts iguals entre els consells comarcals de les Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià i Urgell.

Comentaris