Estabilitzat l'incendi forestal que afecta Mequinensa, la Granja d'Escarp i Seròs

El foc ha calcinat unes 600 hectàrees, unes 250 a Catalunya, i mobilitza 40 dotacions dels Bombers de la Generalitat
b93516a8-819a-4b99-af81-8327cc6d95b1
photo_camera Un bomber treballa a tocar de les flames de l'incendi que afecta el Baix Cinca (Aragó) i el Segrià - Foto: Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat aquest diumenge al matí l'incendi forestal de la Franja de Ponent, que afecta els municipis de Mequinensa (al Baix Cinca), la Granja d'Escarp i Seròs (al Segrià). El foc ha calcinat unes 600 hectàrees, unes 250 de les quals a Catalunya, i mobilitza unes 40 dotacions dels Bombers, diversos efectius de Bombers de l'Aragó, ADF, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i SEM. 

a9d7dbd3-c42d-4f79-bc50-b3445c746aa3
Columna de fum de l'incendi entre la Granja d'Escarp i Mequinensa - Foto: Bombers de la Generalitat

Els equips d'emergències treballen per tancar el flanc esquerre de l'incendi per evitar que s'obri per la cua i també a la zona del cap, que es troba a la serra de Campells. L'objectiu dels Bombers és obstaculitzar que el foc salti aquesta zona, ja que el potencial seria d'unes 3.500 hectàrees.

El vent perd força i dos helicòpters s'afegeixen a les tasques d'extinció

Els Bombers han detallat que l'incendi s'ha pogut donar per estabilitzat a les 07.50 hores, que continuen treballant a la zona amb 40 dotacions terrestres i que dos helicòpters s'incorporaran a les tasques d'extinció al llarg del matí (gràcies a la pèrdua de força del vent, que ahir bufava amb ratxes de prop de 70 km/h). Durant la nit, els efectius de Bombers han pogut assolir les prioritats marcades i tancar amb línia d’aigua el perímetre de l'incendi. Així, s'ha pogut treballar amb intensitat al cap i al flanc esquerre del foc. La carretera limítrof A-2414 es troba tallada al trànsit, però no s'han hagut de lamentar ferits ni habitatges afectats per l'incendi.

"Ens diuen els Bombers que estan tranquils i la cosa està bastant estabilitzada", ha celebrat l'alcalde de Mequinensa, Antonio San Juan, als micròfons de Catalunya Ràdio. "El problema que tenim ara és la gestió que es farà de l'aigua. En principi en tindrem prou, però haurem de veure com ho fem", ha continuat San Juan. "Gràcies a la ràpida gestió dels bombers de les dues comunitats autònomes s'ha pogut estabilitzar l'incendi", ha afegit l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Solé, que avisa que ara s'haurà d'esbrinar l'origen de l'incendi, tot i que diversos batlles de la zona ja apunten a una línia elèctrica de baixa tensió.

El telèfon d'emergències 112 va rebre 36 trucades per alertar del foc i Protecció Civil manté per aquest diumenge en prealerta el pla Infocat pel perill alt i molt alt d'incendi, sobretot a les comarques de la meitat sud, del centre i també l'Empordà. També es manté en alerta el pla Ventcat per fortes ratxes de vent previstes especialment a les comarques del Pirineu Oriental i de l'Empordà.

Comentaris