26.09.2020 |
Territoris.cat

Arrenca la temporada d'esquí amb nou telecadira a Espot, i més canons a Port Ainé

El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, amb els directors de les cinc estacions
El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, amb els directors de les cinc estacions
Arrenca la temporada d'esquí amb nou telecadira a Espot, i més canons a Port Ainé

L'estació d'esquí de Port Ainé estrenarà la temporada el divendres 29 de novembre i Espot Esquí, el 6 de desembre, i la finalitzaran el 13 d'abril de 2020, segons va informar aquest dijous Ferrocarrils de la Generalitat en l'acte de presentació a Barcelona de les novetats de la temporada.

Pel que fa a les novetats d'aquesta temporada, Port Ainé ha ampliat els seus canons i, a partir d'aquest hivern, l'estació passarà a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%). Espot aquesta temporada comptarà amb un nou telecadira Leitner, desembragable de 4 places, que s'anomenarà La Roca, nom triat a través d'un con-curs realitzat a les xarxes socials de l'estació.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard FontFinalment, és important remarcar que les estacions d'Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós-Vallferrera són un destí global per als amants de la neu i de l'esquí en totes les seves modalitats. A més, destaquen per ser esport, territori i sostenibilitat.

En un altre ordre de coses, el Govern de la Generalitat traspassarà ben aviat l'estació d'esquí de Boí Taüll a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segons va assegurar ahir el director de l'estació, David Ros, en l'acte de presentació de la temporada d'hivern de FGC.

Imatge de l'estació d'esquí de Portainé.

S'està formalitzant un acord de Govern en què s'inclourà un acord de col·laboració amb FGC que els assessorarà en la gestió de l'estació i treballarà per elaborar un pla de viabilitat per definir el futur model d'explotació de l'entitat

Actius de Muntanya, Empresa i Ocupació i FGC col·laborarem amb la seva gestió, afirmà el president de FGC, Ricard Font.

Imatge de l'estació de Baqueira-BeretBaqueira començarà la temporada el pròxim 30 de novembre

La temporada 2019-2020 s'ha començat ja a viure intensament a tres setmanes de l'obertura oficial de remunta-dors, prevista per al dissabte 30 de novembre, gràcies a la previsió de fortes nevades a Baqueira Beret que ja han deixat durant les darreres 24 hores fins a 25 cm a 1.800 m i 30 cm a les cotes més altes.

Baqueira Beret espera un hivern de molta neu tal com la meteorologia actual a l'estació està ja apuntant. S'esperen intenses nevades durant els pròxims dies que podrien deixar una base suficient per a un bon inici de temporada

L'estació presenta va presentar dijous a Lleida les novetats de la pròxima temporada, per la qual ha invertit en diferents millores un total de 10 milions d'euros. El complex tindrà 167 quilòmetres esquiables.

Arrenca la temporada d'esquí amb nou telecadira a Espot, i més canons a Port Ainé
comentaris