09.12.2022 |

La Farmàcia i Ortopèdia Torres de Mollerussa, un projecte cada dia més sostenible

L’empresa, liderada per Olga Casañas, aposta per contribuir a millorar el medi ambient oferint als seus clients una selecció de productes sostenibles

Fotografia: Farmàcia i Ortopèdia Torres
Fotografia: Farmàcia i Ortopèdia Torres
La Farmàcia i Ortopèdia Torres de Mollerussa, un projecte cada dia més sostenible

La cura del medi ambient és una responsabilitat real de totes i tots; també de la Farmàcia i Ortopèdia Torres, que tracta de contribuir a la millora ambiental diàriament amb petites i grans accions.

La sostenibilitat en el dia a dia de la Farmàcia i Ortopèdia Torres
Algunes d’aquestes són la separació correcta de residus, disposar d’un punt SIGRE de recollida de medicaments caducats (aquest servei, però, resta aturat temporalment a causa de la COVID-19), i d’envasos i caixes buides d’aquests medicaments; optimitzar els espais d’emmagatzematge d’stock, i el control del consum dels aparells electrònics, la il·luminació i la calefacció de l’establiment.

Tanmateix, ofereix a la seva clientela una gamma de productes responsables amb la natura, reutilitzables, molts d’ells realitzats i embolicats amb materials biodegradables, que asseguren la reducció de residus així com la utilitat higiènica i sanitària que busquem en ells.Els productes
La higiene femenina és una de les branques on la Farmàcia i Ortopèdia Torres destina més esforços per contribuir en la seva sostenibilitat.

Estudis recents indiquen que al llarg de l’any, en tot el món, s’utilitzen més de 100 mil tones de tampons i compreses, les quals en el millor dels casos s’acumulen als abocadors d’escombraries. De fet, els tampons estan fets de cotó blanquejat, i poden tardar fins a 6 mesos en biodegradar-se. En el cas dels que tenen aplicador de plàstic, aquest pot tardar en desaparèixer centenars d’anys. Les compreses convencionals, per altra banda, estan fetes en un 90% de plàstic, i tarden més de 300 anys en degradar-se.

Fotografia: Farmàcia i Ortopèdia Torres

La Farmàcia i Ortopèdia Torres s’uneix a la revolució sostenible apropant a la seva clientela productes d’higiene reutilitzables, com ara les copes menstruals Ammo. Aquestes estan fetes 100% amb silicona de grau mèdic, i no tenen ftalats. Les copes menstruals no generen cap tipus de residu, poden utilitzar-se fins a 12 hores, i tenen una vida aproximada de 10 anys. N’hi ha de diverses mides i capacitats, són hipoal·lergèniques i resulten una alternativa segura i saludable per a les usuàries i el Planeta.

Ammo
Per altra banda, l’establiment posa també a disposició del públic compreses i tampons de cotó, on destaca els productes de cotó 100% orgànic de la marca Nur.

Pel que fa a les seves compreses, estan realitzades amb pasta de biocel·lulosa procedents de boscos sostenibles i una làmina protectora a partir de biocomponents vegetals. Es tracta d’un producte lliure de clor i perfums, hipoal·lergènic i molt suau, que permet la transpiració natural. N’hi ha, tanmateix, de diverses mides, ales o sense, i graus d’absorció.

Respecte als tampons Nur, aquests no desprenen partícules i permeten una introducció suau en la cavitat vaginal. També són hipoal·lergògens, ajuden a prevenir els riscos d’irritacions i al·lèrgies, i estan lliures de perfums, clor i dioxines.

Nur

Sabies que cada any arriben als mars i oceans més de 113 milions de tones de plàstics? És vital que tots ens impliquem en dur una vida més sostenible.


L’empresa Torres compta entre els seus productes amb la variada gamma Naturbrush, popularment coneguda per crear raspalls dentals fets amb bambú biodegradable. Tanmateix, aquesta disposa d’altres productes d’higiene corporal i dental, com ara els xampús sòlids, les esponges naturals fetes de l’arrel de la planta asiàtica Konjac, els bastonets de les orelles de cotó orgànic, 100% biodegradables; o el dentífric sòlid.

03 Naturbrush

La gamma de productes Caudalie és una altra de les grans estrelles sostenibles de la Farmàcia i Ortopèdia Torres. Es tracta d’un conjunt de productes formulats amb ingredients 100% naturals destinats a la cura del cos i el rostre. Treballen des de la protecció de la pell contra els rajos UV, la hidratació, les arrugues i taques, i els signes de l’edat. A més, els seus envasos són reciclables totalment i no produeixen residus.

Caudalie

La Farmàcia i Ortopèdia Torres de Mollerussa, un projecte cada dia més sostenible
comentaris