'Affresco' és l'espectacle fusió on Josep Minguell pintarà un mural al fresc i en directe

L'espectacle s'estrenarà el 9 i 10 de setembre en el marc de FiraTàrrega
Josep Minguell explica la tècnica de pintura al fresc al seu estudi, a Tàrrega ©Laura Cortés
photo_camera Josep Minguell explica la tècnica de pintura al fresc al seu estudi, a Tàrrega ©Laura Cortés

"Affresco", l'espectacle teatral dirigit per Llorenç Corbella i creat especialment per l'esdeveniment de FiraTàrrega es presentarà el 9 i el 10 de setembre a la ciutat per tal de mostrar als espectadors com viu l'artista Josep Minguell el seu procés creatiu des que s'imagina l'obra fins a pintar-la al fresc i en directe al públic

L'obra l'acompanyen l'actriu Núria Miret, la soprano Olga Miracle i l'instrumentista Joan Codina

"S'ha anat elaborant pas a pas. Ha estat una creació complexa amb molts moments d'improvisació", afegeix Minguell. D'altra banda, Corbella ha esmentat que l'espectacle s'ha preparat per tal de fer-lo atractiu als ulls de la gent que l'observi, ja que és un privilegi veure un pintor en directe i des d'una perspectiva treballada. 

FiraTàrrega acollirà 62 propostes artístiques

Tanmateix, l'actriu Miret s'ocuparà d'aportar a l'obra ritme i elements escenogràfics i en Joan Codina d'afegir-hi la música. A més, l'espectacle interpretat per Josep Minguell no només està ideat per submergir-se en terres ponentines, sinó que la directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet assegura que l'obra pot saltar un trampolí "de Tàrrega al món"

La presentació d'Affresco a l'estudi de Josep Minguell ©Laura Cortés
La presentació d'Affresco a l'estudi de Josep Minguell ©Laura Cortés

 

FiraTàrrega 2022

Aquest any se celebra del 8 a l'11 de setembre sota el lema "L'Inesperat", una idea que pretén recuperar l'esperit de les arts de carrer i la sorpresa que suggereixen aquestes en viure-les. 

Comentaris
Més a Societat