La fiscalia s'oposa a la concessió de l'indult a Hasél per "reincident"

L'entorn del cantant acusa de "cinisme" el govern per haver anunciat reformes del Codi Penal
Cedida a l'ACN per Albert Botran
Pla mitjà on es pot veure al raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent, el 3 de març de 2021. (Vertical)
photo_camera El raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent - Foto: cedida a l'ACN per Albert Botran

La fiscalia s'oposa a la concessió de l'indult a Pablo Hasél que han demanat el cantant Gerard Quintana i l'Acadèmia Catalana de la Música per "reincident". Així ho ha confirmat la defensa del raper, que ha recordat que Hasél ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional el 2014 per delicte d'apologia al terrorisme, el mateix pel qual ara és a presó. Aquesta reincidència fa que la fiscalia consideri que el cantant no es pot beneficiar de l'indult. La plataforma Llibertat Pablo Hasél ha acusat de "cinisme" el govern espanyol, que en el moment de l'empresonament va anunciar que faria reformes al Codi Penal per enfortir el dret a la llibertat d'expressió i en canvi ara, a través de la Fiscalia, que depèn de l'executiu, s'oposa a l'indult.

En un comunicat, la plataforma parla d'"acarnissament" amb Hasél i l'atribueix al fet que és "comunista" i per "denunciar a les seves cançons i tuits les misèries d'aquest Règim i dur la militància als carrers, més enllà del micròfon".

comentaris