També estaria valorant incorporar un tercer carril en alguns trams, tal com havien plantejat alguns ajuntaments

Foment resol l’adjudicació de les obres per millorar un tram de l’autovia A-2 

Ministeri de Foment ha iniciat els primers estudi per valorar la possibilitat d’incorporar un tercer carril en alguns trams de la xarxa, degut a l’elevat nombre de vehicles que transiten per l’A-2 a diari.
Retencions a l'autovia A-2 en el tram de la demarcació de Lleida
photo_camera Retencions a l'autovia A-2 en el tram de la demarcació de Lleida.

El Ministeri de Foment ha resolt aquesta setmana l’adjudicació de les obres de rehabilitació superficial i puntualment estructural del ferm de l’autovia A-2 en un tram de 15 quilòmetres entre l’enllaç de Torrefarrera i Els Alamús, un dels trams amb més intensitat de circulació d’aquesta via.

Foment va licitar aquestes obres el passat mes de juliol i el Ministeri ha resolt ara l’adjudicació de les obres per un import de 7,6 milions d’euros.

El Ministeri de Foment ha destinat entre 2017 i 2019 un total de 10,5 milions d’euros a tasques de conservació i manteniment a l’autovia A-2

El subdelegat del Govern, José Crespín, en una carta dirigida a tots els ajuntaments propers i connectats a aquesta via, ha manifestat que aquesta inversió ha de permetre desvincular la variable del manteniment de la via com a factor determinant de l’increment de l’accidentabilitat que, malauradament, hagi pogut registrar aquesta via en els darrers mesos.

Foment no tindria identificat cap Tram de Concentració d’Accidents (TCA) a l’autovia A-2 al seu pas per la província de Lleida

Crespín assegura a la carta que aquest projecte de millora, així com la recent licitació dels estudis de trànsit i de les necessitats d’actuació a l’AP-2 quan aquesta via reverteixi a l’Estat, reversió prevista a l’agost de 2021, demostren l’interès i l’esforç per part del Govern d’Espanya en donar compliment als compromisos adquirits amb la província de Lleida.

La resposta al manifest per a la millora i la seguretat a l'autovia A-2

La carta s'ha fet arribar als ajuntaments dos mesos després que alcaldes i alcaldesses de diversos ajuntaments subscrivissin un manifest que plantejava al Ministeri de Foment, titular de l’autovia A-2, la construcció d'un tercer carril en els dos sentits de la marxa i actuacions de millora i conservació del ferm. Els alcaldes i alcaldessdes del Pla d'Urgell es van reunir passat 23 de setembre al Consell Comarcal del Pla d'Urgell per subscriure el manifest, defensant que, a nivell econòmic, l’A-2 és estratègica a la zona, especialment, per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat a la comarca.

El volum de trànsit pesat que es registra a l’A-2 és elevat

En el darrer any, s'ha vist agreujat l’estat malmès del ferm en alguns punts del traçat, cosa que va comportar nombroses queixes d’usuaris d’aquesta via que els ajuntamenets van recollir. És així com es va psoar de nou en consideració la construcció d’un tercer carril en els dos sentits de la marxa en el tram lleidatà per augmentar en seguretat i minimitzar les congestions viàries que es registren a l’A-2, sobretot quan es produeix un sinistre.

En resposta a aquesta petició, la carta expressa que, des de fa mesos, el Ministeri de Foment ha iniciat els primers estudis per valorar la possibilitat d’incorporar un tercer carril en alguns trams de la xarxa, degut a l’elevat nombre de vehicles que transiten per l’A-2 a diari.

Comentaris