09.12.2022 |

El xef Joel Castanyé comparteix fogons amb joves de l'associació Down Lleida

Joel Castanyé dona instruccions als participants en la Cuina entre amics a la Boscana
Joel Castanyé dona instruccions als participants en la Cuina entre amics a la Boscana
El xef Joel Castanyé comparteix fogons amb joves de l'associació Down Lleida

El xef del restaurant La Boscana de Bellvís, Joel Castanyé i el seu equip -estrella Michelin- han compartit fogons aquest dimecres amb sis joves de l'associació Down Lleida, i empresaris lleidatans, en el marc del programa social d'ocupació Junts ho podem fer, impulsat per la Fundació MAPFRE, que té com a objectiu fomentar la inserció laboral i el talent de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El programa es va traslladar a terres lleidatanes, dins els actes de commemoració del Dia Internacional de la Discapacitat, amb un taller gastronòmic empresarial sota el nom de Cuinant entre Amics, que ha comptat amb la participació de Down Lleida, i la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL).

Els joves i empresaris en la Cuina entre amics a la Boscana 1Els joves de l'associació Down, Tonet, Miquel, Sonia, Imma, Maria Mar i Esther han treballat, colse a colse amb Manel Biosca, Albert Salvia, Carlos Cuñé, Ainelda, Pilar Pallàs, empresaris de la COELL, que han cuinat diversos plats, supervisats per Joel Castanyé i l'equip del restaurant La Boscana.

El taller tenia la voluntat de visibilitzar les capacitats i el talent de les persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals, així com compartir interessos comuns amb relació a la inserció laboral d'aquestes persones

A la presentació de l'acte hi han assistit del president de COELL, Josep M. Gardenyes, el representant de Down Lleida Josep M. Borràs, el responsable de la Fundació MAPFRE Javier Raga, i dels diputats provincials Ramon Cónsola i Mercè Carulla.

Els joves i empresaris en la Cuina entre amics a la BoscanaEl programa Junts ho podem fer va arrencar a Catalunya l'any 2011, col·laborant amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques, i fins ara ha aconseguit que 900 empreses catalanes participin en la iniciativa, la qual cosa ha fet possible general més de mig miler d'ofertes de feina, així com formar i inserir laboralment a 480 persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals.

Des de la COELL es fa una aposta per la integració sociolaboral dels col·lectius vulnerables i dóna suport a les empreses que formen part de l'entitat, per tal que siguin el reflex de la societat actual i exemple de responsabilitat social corporativa.

Empresaris i joves amb el xef Joel CastanyéDown Lleida porta a terme diferents programes per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, fomentant la seva autonomia personal, la formació i inserció laboral dels joves. L'objectiu és aconseguir la plena integració social i la completa autonomia laboral i personal.

El xef Joel Castanyé comparteix fogons amb joves de l'associació Down Lleida
comentaris