Una forta calamarsada sorprèn les comarques lleidatanes, arrencant teulades i arbres

El cos d'emergències també va ser requerit per revisar, sanejar o retirar elements d'edificis com canaleres, tendals, cartells, claraboies, persianes o finestres, a banda han revisat cobertes i teulades
Actuació dels Bombers a Cervera @PaeriaCervera
photo_camera Actuació dels Bombers a Cervera @PaeriaCervera

A primera hora del divendres una tempesta de pedra i vent va recorre de forma fugaç però causant importants danys en algunes comarques lleidatanes. La violència del vent combinat amb la calamarsada va arrencar teulades i va fer caure arbres i murs, un fenomen associat a la borrasca Hortense arribada des de l'oceà Atlàntic.

Afectació al mur d'una empresa a Tàrrega @RàdioTàrregaLa Segarra va ser la comarca més afectada, a Concabella, els Bombers van fer el sanejament d'un cobert esfondrat pel temporal, i al Polígon Industrial Pla de Rigat de Vilanova del Camí van haver de retirar un arbre caigut sobre un camió aparcat. A Cervera la torbonada de primera hora del matí va provocar importants desperfectes en empreses, on en una nau del polígon va caure una paret. També va afectar alguns habitatges, van caure arbres i va malmetre un bon nombre d'elements de mobiliari urbà. La mobilitat de la circulació es va veure afectada i la Policia Local, els Serveis Municipals de la Paeria i els Bombers van haver de treballar per garantir el restabliment de la normalitat.

Afectacio en el polígon industrial de Cervera @RàdioTàrregaA Tàrrega el fort vent es va emportar part d'una façana d'una empresa del polígon de la Canaleta, i part de la teulada de dos, mentre que d'altres van patir desperfectes. També es va emportar la teulada d'una granja de porcs d'uns 1.500 metres quadrats. A Verdú, el fort vent es va emportar la coberta d'un magatzem agrícola i part de la teulada de la residència de Sant Pere Claver. També va demolir la teulada i la paret d'una granja i va fer caure un balcó, entre altres desperfectes. A Àger el vent va tombar una alzina centenària.

comentaris