La Fundació Lleida Solidària centra els seus projectes al Senegal i Burkina Faso

Projectes de cooperació de la Fundació Lleida Solidària  al Senegal i Burkina Faso
photo_camera Projectes de cooperació de la Fundació Lleida Solidària al Senegal i Burkina Faso

La Fundació Lleida Solidària (FLS), vinculada al Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleidaestà portant a terme diferents accions de cooperació internacional entre les quals destaquen un magatzem agrari al Senegal i una fosa sèptica en un centre mèdic a Burkina Faso, segons ha explicat el president de l'entitat l'arquitecte tècnic Jordi Arqué fent balanç de l'activitat d'aquest 2019.

Projectes de cooperació de la Fundació Lleida Solidària  al Senegal i Burkina FasoLa fundació dels aparelladors lleidatans està executant una nova fase en la construcció del Magatzem per a Productes Agrícoles a Podor, Senegal. Aquesta nova fase s'està executant gràcies al finançament de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida. En el marc d'aquest programa hi participen fundació, personal tècnic de la regidoria, Associació Cultural Fedde-bamtaare Pulaar i senegalesos residents a Lleida. Recentment l'aparelladora Aurembiaix Baldomà va viatjar a la zona per tal de fer-ne el seguiment.

Projectes de cooperació de la Fundació Lleida Solidària  al Senegal i Burkina FasoLa Fundació Lleida Solidària també està construint la fossa sèptica i latrines de l'Emsimision Training Medical Center (TMC) a Ouagadougou, Burkina Faso. En el mateix projecte també s'ha subministrat un grup electrogen i queda pendent fer un cremador per a material mèdic usat. Aquesta obra està dirigida per l'aparellador Jesús Arribas, qui es troba actualment a la zona per comprovar in situ les feines i col·laborar en la construcció. Aquest projecte internacional compta amb el finançament de l'Ajuntament de Lleida per un valor de 5.180 euros.

Projectes de cooperació de la Fundació Lleida Solidària  al Senegal i Burkina Faso

Projectes de sensibilització

Jordi Arqué també ha informat que l'entitat ha iniciat un nou cicle de tallers de sensibilització a les escoles anomenat Taller de Construcció amb blocs de terra a l'estil de Burkina Faso a les escoles de Lleida i comarques, organitzat per la FLS i finançat amb fons de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), amb la col·laboració i gestió de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i també amb finançament de l'Ajuntament de Lleida.

En aquest taller els nens i nenes aprenen els valors de la cooperació tot fabricant un bloc de terra comprimida (BTC) amb els mateixos materials i tècniques que s'utilitzen per construir a escala real en els països en vies de desenvolupament

Així mateix se'ls explica quins són els factors que provoquen que els 10 països més pobres del món es trobin a l'Àfrica, quins són els tipus d'ONG's que hi treballen, en quines tasques intervenen i com hi podem col·laborar.

La Fundació també participa en el festival CINEMÓNXIC 2019 , a petició de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, presentant l'entitat i fent un petit taller pels nens i nenes com a introducció a les pel·lícules. 

Comentaris