20.10.2021 |
Territoris.cat

La Fundació Sorigué porta la primera exposició de Mat Collishaw a l'Estat

L'exposició 'The End of Innocence', de Mat Collishaw a la Fundació Sorigué
Ana Vallès, presidenta de Sorigué, amb l'artista Mat Collishaw.
La Fundació Sorigué porta la primera exposició de Mat Collishaw a l'Estat

 El pavelló Villanueva del Real Jardín Botánico de Madrid acull la primera mostra individual a l'Estat del creador britànic Mat Collishaw, on es presenta una acurada selecció de les seves obres. Mat Collishaw. Dialogues és la primera exposició organitzada a Madrid per la Fundació Sorigué, amb seu a Lleida.

Mat Collishaw_Dialogues_FundacioSorigue_2019_1

L'exposició ofereix una visió completa del món fosc i captivador de l'artista, a través de les seves obres més transcendentals. S’hi poden veure peces poc exposades, que inclouen una obra que foma part de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Sorigué. Collishaw està vinculat a la generació coneguda com The Young British Artists, que va aconseguir notorietat amb la llegendària exposició col·lectiva Freeze el 1998

L’obra de Collishaw Bullet Hole (1988) es va convertir en una de les imatges claus de la exposició i del moviment. Aquesta imatge, avui considerada una icona, va marcar la inclinació de Collishaw per l’ús d’imatges visceralment impactants i estranyament belles.

A través de més de 30 obres entre escultures, fotografies, pel·lícules, pintures i instal·lacions de gran format dels últims 20 anys de carrera, la mostra submergeix el públic a un món crepuscular que es mou entre allò seductor i repulsiu, familiar i impactant, poètic i morbós, i incita a l’espectador a percebre les fantasies més fosques del seu interior.

Ana Vallès, presidenta de Sorigué i directora de la Fundació Sorigué, assenyala que aquesta mostra respon al desig de recolzar la creació artística:

Ens mou la necessitat d’apropar l’art contemporani a tots els públics i promoure el talent i el coneixement a través de l’art. Creiem que tant el món empresarial com el cultural i la societat en general, es beneficien mútuament d’aquest intercanvi

La iniciativa s'emmarca dins el projecte PLANTA, una innovadora eina de gestió empresarial que sorgeix de la intersecció entre el grup Sorigué i la fundació.

Mat Collishaw_Dialogues_FundacioSorigue_2019_2

Des de fa més de 25 anys, La Fundació Sorigué impulsa el retorn social del grup empresarial Sorigué a través d’activitats socials, educatives i culturals, especialment als territoris on la companyia està present. La fundació té una de les col·leccions privades d’art contemporani més reconegudes de l'Estat i programa exposicions temporals enfocades a apropar la creació artística contemporània a tots els públics.

La Fundació Sorigué porta la primera exposició de Mat Collishaw a l'Estat
comentaris