Salut mental, professionalització i retirada esportiva, eixos de la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport

Esportistes, periodistes i altres professionals debatran el 16 de desembre a l'Auditori Enric Granados de Lleida sobre la poca visibilitat de l'esport practicat per dones
Presentació de la Jornada Comunicació, Dona i Esport ©RGimena
photo_camera Presentació de la Jornada Comunicació, Dona i Esport ©RGimena

La cura de la salut mental en l’esport d’elit femení serà un dels temes centrals que s’abordaran en la Jornada Comunicació, Dona i Esport, que se celebra el pròxim 16 de desembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida i que es va presentar aquest dimarts a la Diputació de Lleida. La convocatòria que l'impulsa la plataforma #EllasSonDeAquí de Pomes Livinda s'estructurarà en quatre taules rodones una d'elles protagonitzada per Gemma Mengual.

La doble medallista olímpica en natació artística, participarà en el debat sobre la “professionalització de la dona esportista”, al costat de Maite Ruiz de Larramendi, pilotari professional; María José López, advocada especialista en Dret Esportiu; i Carolina Navarro, jugadora de pàdel professional.

La segona de les taules rodones tractarà la “salut mental i esport d’elit” i comptarà amb la participació d’Anna Boada, exremera olímpica; Lola Fernández-Ochoa, presidenta de la Fundació Blanca (en record de Blanca Fernández-Ochoa); i la periodista Olga Viza.

La jornada continuarà amb el debat  sobre com afrontar la vida després de la retirada, en què intervindran Diego Barrio, cap del servei del Programa d'Atenció a l'Esportista del Consell Superior d'Esports; Lourdes Mohedano, actriu i exgimnasta rítmica olímpica espanyola. També es comptarà amb Eli Pinedo, presentadora i exjugadora d'handbol internacional per Espanya.

Seguirà el programa amb el debat de quatre dones sobre la professionalització de la dona en l'esport en el qual participaran Maite Ruiz de Larramendi, fundadora de Ados Pilora, el primer club professional de pilota femenina; l'advocada María José López, especialista en Responsabilitat Social Empresarial i Dret Esportiu, i directora de l'Assessoria Jurídica AFE; completaran la taula Carolina Navarro, jugadora de pàdel professional, i Gemma Mengual, exnedadora artística olímpica.

La segona part de la quarta edidió de la Jornada Comunicació, Dona i Esport continuarà a la tarda amb una taula entre professionals del periodisme esportiu titulada “Visibilitat deporti minoritari i la dona esportista”, en la qual participaran Cristina Gallo, periodista i escriptora i actual directora del programa radiofònic de RPA Guanyem amb Elles; Pilar Casado, periodista esportiva i redactora de COPE; Paloma Monreal, responsable de comunicació de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme i El Pati i, finalment, Lucía Santiago, assessora del Consell Superior d'Esports, exredactora d'Esports de l'Agència EFE i creadora de deporteymujer.com.

comentaris