08.08.2020 |
Territoris.cat

El III Congrés Català de la Cuina ultima els preparatius de la inauguració del 16 d’octubre a La Llotja

La Comissió Territorial de Lleida del III Congrés Català de la Cuina
La Comissió Territorial de Lleida del III Congrés Català de la Cuina
El III Congrés Català de la Cuina ultima els preparatius de la inauguració del 16 d’octubre a La Llotja

La Comissió Territorial de Lleida del III Congrés Català de la Cuina s’ha reunit aquest dijous per ultimar els preparatius de la Jornada del pròxim 16 d’octubre a la Llotja que inaugurarà el Congrés; un esdeveniment que constarà de diverses activitats que s’allargaran fins al maig del 2019.

La trobada de la comissió, encapçalada pel seu director, el professor de la Universitat de Lleida (UdL) Jordi Graell; ha tingut lloc a l’estand de la Universitat de Lleida de la Fira Agrària de Sant Miquel, ja que aquesta universitat pública lidera i coordina la jornada inaugural. Una jornada que versarà sobre Cuina i Gastronomia: Producte i Turisme i serà el tret de sortida de les activitats del III Congrés Català de la Cuina. L’assistència a la jornada és gratuïta, tot i que cal fer una inscripció prèvia omplint el formulari disponible a: http://www.congrescuinalleida.udl.cat.

El III Congrés Català de la Cuina - vegeu ampliació del Congrés- és una iniciativa que compta amb la col·laboració d’experts i representants de les diferents entitats relacionades amb el sector de la cuina i la gastronomia a Lleida (cuiners, restaurants, Escoles d’Hoteleria i Turisme, Federació d’Hostaleria, gremis i associacions gastronòmiques, entitats promotores de turisme, administracions públiques, premsa i divulgadors gastronòmics, acadèmics, estudiants, investigadors, elaboradors i distribuïdors alimentaris, indústries d’aliments i begudes, i productors agraris, entre d’altres).

Amb aquesta acció es pretén fer una reflexió sobre aquells factors què han permès que la cuina i gastronomia catalana hagin assolit un destacat prestigi durant les últimes dècades, i quins aspectes seran importants a potenciar per millorar i consolidar aquest èxit en el futur. En les diverses activitats que es realitzaran es pretén aconseguir, en primer lloc, una plataforma àmplia de debat i d’intercanvi d’idees i experiències al voltant dels reptes futurs de la cuina i la gastronomia, i en segon lloc esdevenir un instrument idoni per valorar, promocionar i projectar la cuina i gastronomia catalana (i lleidatana, en particular).

El III Congrés Català de la Cuina ultima els preparatius de la inauguració del 16 d’octubre a La Llotja
comentaris