08.12.2022 |

La importància de demanar ajuda i parlar de la salut mental

Talma, juntament amb la Coordinadora de Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida, ha dissenyat una campanya de conscienciació en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental amb els lemes #DemanarAjudaEsDeValents i #DemanarAjudaEsDeValentes

Campanya del Dia Mundial de la Salut Mental de Talma
Campanya del Dia Mundial de la Salut Mental de Talma
La importància de demanar ajuda i parlar de la salut mental

L’Associació Talma i Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l’entitat, inicien la campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el pròxim 10 d’octubre.

Segons Laura Pifarré, psicòloga especialista en salut mental de Talma ha explicat que aquest any, sota el lema #DemanarAjudaEsDeValents #DemanarAjudaEsDeValentes, es vol donar èmfasi a la importància de demanar ajuda, ja que “no és un acte de feblesa o de deute amb les persones que ens ajuden, sinó que és un acte de valentia que significa prendre consciència del què ens passa, fer un canvi d’actitud i millorar l’autoestima que necessitem per fer el pas i demanar ajuda”.

De fet, “l’error més freqüent en aquests casos és pensar que l’angoixa i el patiment són transitoris i que amb el temps es solucionen. I no és així, sinó que moltes vegades cal comptar amb l’acompanyament de la família i amics i, en altres casos, amb la consulta a professionals.

La campanya estarà basada en unes preguntes que es difondran a través de les xarxes socials

A més a més, les persones que vulguin, de manera anònima, podran deixar escrit el motiu més gran pel qual demanarien ajuda a alguna persona propera o a algun professional.

La campanya també arribarà als instituts del Segrià a través d’una dinàmica de curta durada a l’hora del pati, on podran participar en la construcció d’un mural amb reflexions personals i anònimes.

Aquesta acció pretén incidir en la població adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental

A més, la campanya arribarà a les biblioteques de la comarca, que rebran el material de difusió per poder exposar als espais informatius.

Per aquest any s’han preparat cartells i vinils a gran escala per omplir els espais públics i els comerços amb missatges impactants sobre la salut mental

La importància de demanar ajuda i parlar de la salut mental
comentaris