Imposen 6,5 milions en multes a tres empreses que incompleixen les mesures d’emissió de CO₂

El Govern farà servir tots els recursos al seu abast per garantir que els compromisos i les normatives d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle es compleixin
Teresa Jordà des de la Cimera del Clima COP-26 de Glasgow ©Agricultura
photo_camera Teresa Jordà des de la Cimera del Clima COP-26 de Glasgow ©Agricultura

La Generalitat ha obert expedients sancionadors per un import total d’uns 6,5 milions d’euros, per infraccions greus i molt greus a tres empreses que no han lliurat els crèdits obligatoris d’emissió de CO2. Així ho ha anunciat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà aquest dissabte, des de la Cimera del Clima COP-26 de Glasgow.

Jordà ha recordat que l’emergència climàtica és un repte global que ens interpel·la a tots, a administracions, a empreses, a entitats i a la ciutadania. La consellera ha refermat el compromís del Govern en matèria d’acció climàtica i ha explicat que “serem inflexibles amb les empreses que no compleixin amb les seves obligacions ambientals”. En aquest sentit, Jordà ha reiterat que “el Govern farà servir tots els recursos al seu abast per garantir que els compromisos i les normatives d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle es compleixin”

Les infraccions detectades inclouen no lliurar la totalitat dels crèdits, la manca d’informes, i la presentació de dades incomplertes o errònies, o sense verificar

Des de l’inici de la tercera fase del Règim de comerç de Drets d’emissió (lliurats entre 2013 i 2021), la Generalitat ha obert nou expedients sancionadors a vuit empreses –un per infraccions molt greus i greus, tres per infraccions molt greus, dos per greus i tres per lleus. Excepte els oberts aquest any, que encara estan en tramitació, tots han estat resolts per un import total d’uns 400.000 euros.

A Catalunya, aquest any 2021, 122 instal·lacions han hagut de presentar els informes verificats sobre les seves emissions, que representen, aproximadament, el 35% de totes les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) del país.

Comentaris
Més a Societat