04.07.2020 |
Territoris.cat

Les infraestructures deficients han perjudicat el desenvolupament de Lleida

El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida, que promou la Fundació ICG, ha presentat el seu balanç d'un any d'anàlisi i plantejaments per afavorir l'impuls i el creixement del conjunt del territori de les comarques de Lleida
El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida 2
El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida 2
Les infraestructures deficients han perjudicat el desenvolupament de Lleida

El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida, que promou la Fundació ICG, va presentar aquest dimarts més de 30 propostes per dinamitzar el territori i fer de Lleida un referent a Catalunya, entre les quals hi ha una actualització de la xarxa viària.

Podeu descarregar el balanç més ampli en aquest enllaç

El grup, que van avançar que es constituirà com a lobby de pressió, va presentar el seu balanç d'un any d'anàlisi i plantejaments per afavorir l'impuls i el creixement del conjunt del territori de les comarques de Lleida.

El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida 1Entre les propostes que defensen els integrants, destaca la de crear un grup de treball per connectar Lleida amb el Corredor Mediterrani, i la posada en marxa d'un nou Pla d'Infraestructures de Catalunya, amb l'objectiu de pal·liar el dèficit històric de la xarxa viària que s'hauria de reimpulsar en un termini màxim de cinc anys.

Així mateix, per augmentar-la competitivitat del conjunt del territori, es planteja la necessitat de millorar les telecomunicacions amb el desplegament del 5G a les principals capitals de comarca

D'altra banda, també defensen la integració al mercat laboral dels immigrants per afavorir l'equilibri social de Lleida.

El Grup d'opinió i debat Compromesos amb el futur de LleidaAfirmen que, tenint en compte que l'augment demogràfic en els últims anys és fruit de la immigració, s'ha posat de manifest que cal una entesa entre administracions, món empresarial i entitats educatives perquè els treballadors nouvinguts tinguin una formació per accedir al mercat laboral, donant resposta a la falta d'una mà d'obra específica de cara al futur, a més de pal·liar les diferències socials i la discriminació laboral.

Algunes de les propostes

OFERTA CULTURAL
Aposten per crear un ens de coordinació intersectorial i interinstitucional que promogui la cultura.

RETENCIÓ DE TALENT
Proposen que Lleida es converteixi en un gran centre d'investigació i recerca de Catalunya,
i que es faci possible l'atracció d'empreses que desenvolupin aquesta activitat.

MODEL SANITARI
Requereixen recuperar la desviació pressupostària, que arriba als 56 milions, per millorar els serveis de diagnosis i rebaixar les llistes d'espera.

CENTRES HISTÒRICS
El grup defensa la necessitat de crear un ens público-privat amb l'objectiu d'elaborar el Pla Estratègic del Centre Històric de Lleida.

Les infraestructures deficients han perjudicat el desenvolupament de Lleida
comentaris