Apropa Cultura facilita sortides culturals per combatre la soledat de la gent gran

La campanya "Mai Soles" permet a les persones usuàries de residències de gent gran gaudir de visites guiades a museus gràcies a la col·laboració entre entitats socials, culturals i de transport.
Imatge de una sortida de Mai Soles d'Apropa Cultura. Foto Apropa Cultura
photo_camera Imatge de una sortida de Mai Soles d'Apropa Cultura. Foto Apropa Cultura
La cultura ha estat, des de sempre, un element essencial en la nostra vida, des del naixement fins a la vellesa. Participar en activitats culturals com anar al cinema, assistir a concerts o visitar exposicions ens permet créixer i enriquir-nos. Tanmateix, les persones grans sovint troben dificultats per accedir-hi degut a limitacions econòmiques, físiques o de mobilitat, fet que impacta negativament en la seva qualitat de vida.

Per respondre a aquesta situació, Apropa Cultura va llançar el 2022 la campanya Mai Soles, una iniciativa destinada a combatre la soledat no desitjada de la gent gran mitjançant la millora de l'accessibilitat a la cultura. Dins d'aquest projecte, es desenvolupen les sortides Mai Soles, sortides culturals especialment dissenyades per a les persones que viuen en residències de gent gran. Aquestes activitats es duen a terme gràcies a la col·laboració entre entitats socials, equipaments culturals i companyies de transport com Autocars Pons.

El proper 28 de juny, els usuaris de la Residència Balàfia II per Gent Gran participaran en una de les sortides. Seran traslladats amb autobús al Museu Terra de l'Espluga de Francolí, on gaudiran d'una visita guiada. Aquesta activitat té l'objectiu d'oferir a les persones grans l'oportunitat de connectar amb la cultura i enriquir-se a través de l'art, superant les seves limitacions.

Les sortides Mai Soles demostren el compromís d'Apropa Cultura per ampliar l'accés a la cultura per a col·lectius en situació de vulnerabilitat a tota la província de Lleida. És un exemple clar de com les sinergies entre diferents sectors poden generar un impacte positiu en la vida de les persones grans, proporcionant-los moments de gaudi i connexió a través de l'art i la cultura.

Comentaris