La Paeria redefineix el projecte del càmping de les Basses d'Alpicat

S'espera licitar el projecte del càmping durant el tercer trimestre d'aquest any
Imatge de les Basses d'Alpicat. Foto: ACN
photo_camera Imatge de les Basses d'Alpicat. Foto: ACN

La Paeria ha revisat els seus plans inicials per al futur càmping de les Basses després de rebre suggeriments del sector turístic. Segons Begoña Iglesias, primera tinenta d’alcalde i responsable d’Urbanisme, el projecte ara inclourà parcel·les específicament dissenyades per acollir grans caravanes.

Iglesias ha explicat que a molts països del nord d'Europa és comú fer turisme en autocaravana. Amb aquesta modificació, la Paeria pretén atraure els turistes que viatgen a Espanya a través del Pirineu, oferint un servei que ompli el buit entre les instal·lacions de muntanya i les de costa.

La nova proposta mantindrà una zona de bungalous, però també reservarà espais amb parcel·les grans per a caravanes, seguint els consells de les federacions lleidatana, catalana i espanyola de càmpings, que recomanen parcel·les d’uns 200 metres quadrats.

Segons explica el Segre, la redefinició del projecte ha retardat la licitació inicialment prevista per a finals de 2023. Ara, la Paeria espera poder treure el projecte a concurs durant el tercer trimestre d’aquest any. Iglesias va subratllar que s’establiran uns paràmetres mínims de qualitat i sostenibilitat en el plec de condicions, però cada operador que opti a la licitació haurà de presentar el seu propi disseny per al càmping.

En la presentació del passat octubre, es va detallar que el càmping ocuparia 64.683 m² del parc de les Basses i inclouria 332 unitats d’acampada, que serien una combinació d’albergs mòbils, semimòbils i fixos (bungalous). També s’hi preveia la construcció d’un restaurant, un parc infantil, una piscina i una sala de jocs. Amb la nova concepció, s’afegiran parcel·les de gran mida per a les autocaravanes.

Inicialment, es va projectar un aparcament al costat de l’entrada al peu de l’N-240 i un altre més gran al costat de la pista d’atletisme. Per millorar l'accés, es preveu habilitar un carril de desacceleració i un gir a l’esquerra a l’N-240 cap a l’entrada principal. En una segona fase, s’hi construirà una rotonda a l’inici del parc.

Comentaris