24.02.2021 |
Territoris.cat

Joan Talarn és investit president de la Diputació de Lleida

El nou president de la Diputació, Joan Talarn
El nou president de la Diputació, Joan Talarn
Joan Talarn és investit president de la Diputació de Lleida

L'alcalde de Bellvís Joan Talarn, ha estat investit aquest divendres nou president de la Diputació de Lleida amb els vots d'ERC i JxCat, ambdós grups van rubricar aquest dijous un acord de govern per als pròxims quatre anys.

Talarn ha dit que no caminarà sol i que ho farà amb lleialtat als principis republicans

El nou president ha explicat que el seu projecte girarà al voltant del concepte de la governança republicana, que es basa en el manteniment d'un diàleg constant amb el territori i partint de la base que els ajuntaments són autèntics governs locals.

El nou president de la Diputació de Lleida, Joan TalarnD'altra banda, Joan Talarn també ha remarcat que el territori s'ha de caracteritzar per la igualtat d'oportunitats i ha assenyalat la necessitat de serveis bàsics'' pels quals la diputació posarà tots els seus esforços i mecanismes al seu abast. Finalment, Talarn també ha pronunciat unes paraules amb aranès i ha apostat per treballar per la normalització lingüística i la independència de la cultura aranesa.

Des de JxCat, Jordi Latorre, ha manifestat que estan decidits a fer de la Diputació de Lleida un exemple de governança. Segons Latorre cal pensar, juntament amb ERC, com es passa del 48% de suport a la independència al 60% i ha considerat que cal posar fi al soroll per escoltar-nos més i posar-nos a la pell dels altres

Latorre, ha demanat acabar amb els retrets i acusacions de cara la galeria per començar a construir entre actors que pensem diferent

El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha assegurat que el nou mandat arrenca amb esperit constructiu i mà estesa. En aquest sentit, ha afegit que volen defugir de la queixa i la confrontació per esdevenir un fòrum de propostes.

Larrosa ha apostat per la col·laboració amb altres diputacions i ajuntaments per aconseguir grans projectes per al territori i el país

Per la seva part, la nova portaveu de Ciutadans, Maria Burrel, ha demanat transparència i participació al nou govern així com que ningú se senti exclòs. En aquest sentit, Burrel ha criticat l'anterior govern de la Diputació per excloure una part dels catalans i s'ha preguntat si ara passarà el mateix.

Pla obert on es pot veure el nou president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de peu dirigint-se al saló de plens ple de públic, el 12 de juliol de 2019. (Horitzontal)Elena Ferré, del Comú de Lleida, s'estrenava en la corporació provincial, assegurant que tenia la voluntat de canviar-la, ja que és una administració llunyana. La portaveu ha afegit que cal aconseguir revertir les eines de participació perquè la Diputació sigui útil, aixecant catifes. Per Ferré aquest canvi no té lloc amb el govern d'ERC i JxCat i ha remarcat que els comuns no han vingut a escalfar la cadira sinó a treballar per apropar la institució a la ciutadania.

El Ple d'investidura ha donat pas a la sessió per aprovar el cartipàs del mandat, un document que estableix les vicepresidències i els principals càrrecs de gestió així com els de confiança. Els grups de l'acord de Govern han distribuït la primera i tercera vicepresidència pels diputats de JxCat, Jordi Latorre i Antoni Navinés respectivament. Estefania Rufach serà la segona vicepresidenta, i la quarta recau en Ferran Accensi.

Joan Talarn és investit president de la Diputació de Lleida
comentaris