15.08.2022 |

El jovent lleidatà ja pot gaudir del Bo Cultural Jove de 400 euros

Impulsat des del Ministeri de Cultura i Esport, s'adreça al jovent que compleix 18 anys durant el 2022

La irreductible. Fotografia: Cristina Mongay.
La irreductible. Fotografia: Cristina Mongay.
El jovent lleidatà ja pot gaudir del Bo Cultural Jove de 400 euros

Els 4.000 joves lleidatans que enguany compleixen 18 anys ja poden sol·licitar el Bo Cultural Jove que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport per facilitar l'accés a productes i serveis culturals.

Aquesta iniciativa permetrà al jovent nascut el 2004 gaudir de 400 euros a utilitzar en empreses i entitats culturals de tot l'Estal espanyol adherides al programa

Fins al 15 d'octubre, els joves que compleixen 18 anys aquest any 2022 podran tramitar la sol·licitud del Bo Cultural Jove en línia. Per accedir-hi, hauran de disposar de DNIe, certificat digital o sistema d'identificació [email protected] 

Un cop donats d'alta a l'aplicació, es verificarà la informació aportada i es posarà en marxa el tràmit administratiu, que pot durar diversos dies. El sol·licitant rebrà un correu de confirmació i serà a partir d'aquest moment quan quedarà activat el Bo Cultural Jove i podrà gaudir dels 400 euros.

Aquest import del Bo funcionarà amb una targeta de prepagament que emetrà Correos

La iniciativa del Govern espanyol suposa una inversió de 210 milions d'euros i està dissenyat en tres trams d'oferta cultural amb la idea de diversificar la proposta cultural de consum als joves.

Del total de 400 euros del Bono, 100 es podran destinar a productes físics com ara llibres, premsa o discos, 100 més a productes digitals com ara premsa digital o videojocs en línia i els 200 euros restants a arts escèniques com teatre, òpera, cinema, dansa, festivals o museus.

El jovent lleidatà ja pot gaudir del Bo Cultural Jove de 400 euros
comentaris