15.08.2022 |

Salut promou la donació de llet materna amb un vídeo de sensibilització

Amb motiu de la Setmana Mundial de la Llet Materna, que té lloc entre l’1 i el 7 d’agost

Fotograma del vídeo promocional de la donació de llet materna.
Fotograma del vídeo promocional de la donació de llet materna.
Salut promou la donació de llet materna amb un vídeo de sensibilització

De l'1 al 7 d'agost se celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna i, per tal d'incentivar-la, Salut ha posat en marxa una campanya de sensibilitzar sobre la importància d'aquesta alimentació infantil.

El material més emotiu de la campanya és un vídeo en què diferents mares expliquen la seva experiència personal per fer-se donants a través del Banc de Llet Materna de Catalunya

També es mostren les mares que reben aquesta llet per als seus nadons i que actualment es troben en el Servei de Neonatologia de l’Hospital Clínic, la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Neonatologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i del Servei de Neonatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

La llet materna aporta molts beneficis en els nounats, sobretot en aquells que han nascut prematurament, ja que ajuda al bon desenvolupament i funcionament del sistema intestinal, redueix els dies d’hospitalització i la taxa de reingrés després d’una primera alta i millora el desenvolupament visual, entre d’altres.

Salut treballa també per promoure l’alletament matern en cinc etapes principals, que constitueixen els grans reptes perquè tot el procés de la lactància materna es faci amb èxit: l’atenció prenatal, el part, el postpart i l’etapa neonatal, l’etapa postnatal i les situacions especials que en puguin sorgir.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna 2022 vol enfortir la capacitat dels diferents àmbits de la societat implicats en protegir, promoure i donar suport a la lactància materna

Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), la prevalença de lactància materna el 2021 se situa al voltant del 82% a principis d’any i gairebé és del 64% als 6 mesos.

El Banc de Llet Materna de Catalunya, per la seva banda, té com a objectiu garantir l’alimentació amb llet de donant a tots els nadons prematurs que la necessitin. Aquest recull llet de les mares donants, la processa i la subministra a les unitats de neonatologia dels hospitals, sota prescripció mèdica.

Creat el gener de 2011, el Banc de Llet Materna de Catalunya ha comptat amb les aportacions de més de 5.000 mares donants, gràcies a les quals s’ha subministrat llet a 19 hospitals i clíniques de Catalunya i s’ha administrat llet donada a 4.300 nadons, que han rebut uns 10.000 litres de llet materna.

És important tenir en compte que la donant de llet materna només pot ser-ho durant un breu període de temps, uns 4 mesos de mitjana, motiu pel qual contínuament es necessiten noves donants.


 

Salut promou la donació de llet materna amb un vídeo de sensibilització
comentaris