Joventut obre inscripcions per a 2.500 places de colònies d'estiu

L’estiu és teu! ofereix estades d’educació en el lleure de fins a deu dies a infants i joves de 5 a 16 anys, que tindran lloc en 12 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat): Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles i Vic 
Arxiu - L'estiu és teu! colònies 2021 @Joventut
photo_camera Arxiu - L'estiu és teu! colònies 2021 @Joventut

Amb el reclam “Estiu stories, colònies segures per compartir històries reals”, l’Agència Catalana de la Joventut va obrir ahir les inscripcions a la 27a edició de L’estiu és teu!, que inclou un programa adaptat als condicionants que exigeix la pandèmia de la Covid-19. 

Adreçades a infants i adolescents de 5 a 16 anys, les famílies es poden inscriure directament a les places lliures que ofereix el portal virtual, de manera que sabran des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades.  

L'estiu és teu! colònies 2021 @JoventutCom en la darrera edició, L’estiu és teu! incorpora diferents mesures sobre la Covid-19 adaptades al protocol sanitari i que garanteixen el desenvolupament de les estades. D’aquesta manera, Joventut referma el compromís amb els drets dels infants i joves al lleure educatiu, una eina de formació en valors fonamental pel seu desenvolupament integral i més necessària que mai en el context de crisi sanitària i social en què ens trobem. 

L’estiu és teu! ofereix estades d’educació en el lleure de fins a deu dies a infants i joves de 5 a 16 anys, que tindran lloc en 12 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat): Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles i Vic 

Les onze modalitats d’estades a escollir són: música (4 estils, 25 instruments a triar i un torn en anglès), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (28 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, cinema, excursionisme i dansa i emocions. 

Pel que fa al nombre total de places que s’ofereixen per aquest 2021 és de 2.535, que es repartiran en un total de 65 torns al llarg de l’estiu. El juliol és el mes amb més oferta (1.915 places), seguit per l’agost (470) i el setembre (150). I per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (1.135 places), seguida per la de 13 a 16 anys (950), la de 8 a 16 anys (425), i la de 5 a 7 anys (25). 

L'estiu és teu! colònies 2021 @Joventut

Beques per a famílies vulnerables 

Amb l’objectiu que continuïn sent unes colònies inclusives, els infants i joves vulnerables, amb risc d’exclusió social, grau de dependència o discapacitat funcional reconeguda tindran l’estada becada, igual com en les darreres sis edicions. 

Per la seva banda, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades, un ajut que va beneficiar 298 participants en l’edició passada (239 nombroses, 47 monoparentals i 12 acollidores), i un total de 15.054 famílies des de la implantació d’aquesta mesura el 2008. 

Finalment, un total de 106 titulars del Carnet Jove també van gaudir de “L’estiu és teu!” de l’edició passada amb una reducció sobre el preu de l’estada del 5%. 

Pel que fa l’històric de participació, les colònies que impulsa la Generalitat han acollit més de 150.000 infants i joves des de la seva posada en marxa el 1995. 

comentaris