28.11.2022 |
Territoris.cat

LA FUITA ÉS UN ALIMENT IMPRESCINDIBLE PER A LA NOSTRA SALUT, ÉS LA MILLOR FONT DE VITAMINA NATURAL QUE TENIM

L’AECC i el CatSalut de Lleida incentiven el consum de fruita en l’entorn laboral

Presentació de la capanya pel consum de fruita en l’entorn laboral
Presentació de la capanya pel consum de fruita en l’entorn laboral
L’AECC i el CatSalut de Lleida incentiven el consum de fruita en l’entorn laboral

Catalunya contra el Càncer de Lleida, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Secretaria de Salut Pública a Lleida van arrencar aquesta setmana el projecte Dia de la Fruita, una iniciativa amb la qual es vol fomentar el consum de fruita en l'entorn laboral.

El Dia de la Fruita no sols ajuda a promocionar el consum d'aliments saludables, sinó que també és un projecte solidari. El CatSalut de Lleida oferirà, un dia a la setmana, als treballadors fruita a canvi d'un donatiu a la guardiola de l'AECC. Els beneficis d'aquesta acció aniran íntegrament destinats a l'AECC Lleida per tal d'ajudar a seguir oferint serveis i prestacions totalment gratuïtes.

La fruita de la primera jornada del projecte la va facilitar la fruiteria, Sara Fruits

Presentació de la capanya pel consum de fruita en l’entorn laboralDivina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, afirma que des del Departament de Salut estem conscienciats de la importància dels hàbits de vida saludables i ara és el moment de demostrar-ho amb aquest projecte solidari.

Amb iniciatives com aquesta, impulsada per diferents entitats i institucions, caminem junts cap a una millor salut de la població, contribuïm amb una causa solidària i potenciem també el consum de la fruita lleidatana de temporada

D'altra banda, Eva Figuera, gerent de l'AECC Lleida, explica que és un projecte que comencem com a pilot i esperem que tingui molt bona rebuda. A més ho hem començat en una institució que cuida a la població i ara també cuidarà els hàbits dels seus treballadors.

Figuera ha afegit que ara s'ha de comprovar el grau d'acollida i la satisfacció del personal del departament i a partir d'aquí poder ampliar a altres empreses tant públiques com privades.

El lloc de treball és un ambient en el qual es passen moltes hores al dia, de manera que treballar en la promoció d'estils de vida saludables en aquest entorn ajuda que es converteixin en hàbits i les persones els mantinguin després, sempre tenint en compte que es necessiten els recursos i eines apropiats per adoptar-los

La subdirectora Regional de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Mercè Bieto afirma que des de la Secretaria de Salut Pública sempre treballem per implementar hàbits saludables en la població i ara tenim aquest programa per nosaltres, com a treballadors de la casa, i ho hem d'aprofitar i donar exemple.

D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), del 30% al 50% de casos de càncer són evitables i prop d'un terç de les morts per càncer es deuen a 5 factors principals de comportament i dieta: Índex de Massa Corporal alt, baix consum de fruites i verdures, manca d'activitat física, consum de tabac i consum d'alcohol

Campanya pl consum de fruita en l’entorn laboralL'Organització Mundial de la Salut també esmenta que, si es controlen aquests factors de risc, el 80% de malaltia cardíaca prematura, diabetis i esdeveniments cardiovasculars es podrien evitar.

La Doctora Antonieta Barahona, afirma que la fuita és un aliment imprescindible per a la nostra salut, ja que la fruita és la millor font de vitamina natural que tenim i hem de donar exemple.

L’AECC i el CatSalut de Lleida incentiven el consum de fruita en l’entorn laboral
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement