El xef Gonzalo Ferreruela va impartir la primera sessió de les jornades impulsades per Leader Ponent

Gonzalo Ferreruela i Jordi Capdevila en la jornada GUSTUM a  l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida
photo_camera Gonzalo Ferreruela i Jordi Capdevila en la jornada GUSTUM a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

El xef del restaurant Ferreruela, Gonzalo Ferreruela va ser l'encarregat d'inaugurar aquest dilluns la segona edició de les jornades gastronòmiques que impulsa l'Associació Leader Ponent en el marc del projecte GUSTUM, una activitat que es du a terme en l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

Ferreruela va oferir la classe magistral a trenta-cinc alumnes del centre educatiu, que va consistir en la preparació de carn de vedella de Carn Sargaire com a producte local que utilitza en els seus plats. Al xef lleidatà el va acompanyar Jordi Capdevila, de Carn Sargaire d'Almacelles, el qual va donar a conèixer el procés d'elaboració de les seves carns així com quina és la producció que en fan a les seves granges.

Ferreruela, per la seva banda, va proporcionar als alumnes tres propostes gastronòmiques elaborades amb diferents productes que es podien trobar a un radi de 100 quilòmetres

El xef del restaurant Ferreruela, Gonzalo FerreruelaEl xef va presentar el caviar de truita de riu de Tavascan, la sal del Salí de Vilanova de la Sal o les nous del Palau d'Anglesola. Amb aquests i d'altres ingredients locals, el xef va elaborar uns rotllets d'escalivada i sardina fumada amb caviar de truita de Tavascan, uns lletons de vedella amb salsa d'ostres i galanga i un gelat de formatge amb codony, nous i magrana. Els plats van ser elaborats en directe i els alumnes van provar cadascun dels plats.

Objectius de les jornades gastronòmiques

L'Associació Leader Ponent, té la voluntat de promocionar els aliments produïts a les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i Les Garrigues i valorar davant dels futurs professionals del món de l'hostaleria.

Aquests estudiants, formats a la província, són un col·lectiu estratègic, ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur pròxim

A través de quatre sessions els 35 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d'un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca.

Xavi Benet, de l’Hostal Benet (Les Borges Blanques) serà el segon cuiner d’aquestes jornades, que continuaran el pròxim dilluns 5 de novembre. 

comentaris