L’IEI torna a apostar pel Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format

CONCURS SAÓ PONENT-2
photo_camera Domingo, Ardanuy i Jovells a l'acte de presentació del 4t Concurs de textos teatrals per a espectacles en petit format - IEI

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir aquest dimecres la presentació del 4rt Concurs de textos teatrals per a espectacles en petit format. l’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Joan J. Ardanuy; del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Joan Ramon Domingo; i de Jaume Jovells, representant de Saó de Ponent, entitat creadora del concurs.

En la seva intervenció, Ardanuy va agrair la iniciativa de Saó de Ponent, que fa tres anys va dur a terme una aposta pel sacseig de la cultura, per remoure consciències i per descobrir nous talents de la creativitat.

Per tot plegat, el nou director de l’IEI va encoratjar Saó de Ponent a seguir treballant en aquest i en altres projectes que ajuden el sector a mantenir l’alt nivell escènic de dramatització i de complicitat que tenen les companyies teatrals lleidatanes en l’actualitat, una valoració que va ser compartida per Joan Ramon Domingo, que va manifestar el suport de l’Ajuntament de Mollerussa envers la iniciativa de Saó de Ponent des que es va posar en marxa el certamen ara fa quatre anys.

L’objectiu de tot plegat és promoure i promocionar la cultura, en especial tot allò que fa referència al territori; investigar sobre la identitat cultural col·lectiva d’aquest en clau de passat, de present i de futur; i prioritzar aquelles expressions artístiques que donin valor a la comunitat i que visualitzin la qualitat del treball que es produeix en aquesta part de les terres de Ponent

Un concurs que, tal com va explicar està obert a obres inèdites, escrites en llengua catalana i de temàtica lliure referida, directament o indirecta al Pla de Lleida, amb un màxim de quatre actors o actrius. La dotació va passar dels 1.000 als 5.000 euros l’any passat gràcies a la participació de l’IEI. L’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors en la col·lecció Teatre de Butxaca.

Els originals es podran presentar fins el 28 de febrer de 2020, i el jurat estarà format per la llibretera Núria Dalmases, el crític teatral Francesc Folguet, el director de teatre Jaume Jovells, i els filòlegs Anton Not i Alba Pla.

comentaris