09.12.2021 |
Territoris.cat

Reconeixement a les Oficines Joves comarcals pel treball de prevenció de la Sida

Responsables de l'Oficina Jove de la Noguera
Responsables de l'Oficina Jove de la Noguera
Reconeixement a les Oficines Joves comarcals pel treball de prevenció de la Sida

L'Espai Orfeó de Lleida va ser l'escenari aquest dijous del lliurament dels guardons que atorga l'Associació Antisida de Lleida, a entitats o persones que treballen en la tasca de prevenció i sensibilització del Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH) i altres infeccions de transmissió sexual. L'acte es dur a terme en el marc de la commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida que se celebra l'1 de desembre.

Guardonats per  l'Associació Antisida de Lleidal'Associació Antisida de Lleida va guardonar a les Oficines Joves del Pla d'Urgell, La Noguera, l'Alta Ribagorça i l’Alt Urgell, l’associació Colors de Ponent, el pub Les Paul, la doctora Teresa Puig. Els organitzadors van fer un reconeixement especial la directora catalana de cinema Carla Simón, de la que es va projectar el seu curtmetratge Después también, amb el que es va donar pas a un col·loqui amb la mateixa directora.

L'Oficina Jove del Pla d'Urgell va ser guardonada per la seva col·laboració amb la posada en funcionament de l'anomenat Espai de Salut Sexual. L'objectiu del projecte és potenciar la informació sobre sexualitat entre la població jove i també fer prevenció de riscos al voltant del Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH) i altres infeccions de transmissió sexual com la sífilis, per exemple. La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa, Raquel Pueyo, i la responsable de l'àrea del Consell Comarcal Pla d'Urgell, Èrika García, van ser les encarregades de recollir el guardó.

Raquel Pueyo, i Èrika García van recollir el guardóLa Comarca de la Noguera, des de la seva Oficina Jove, també han participat intensament en la iniciativa l'Espai de Salut Sexual, amb diferents accions arreu de la comarca, una tasca que ha estat reconeguda. Van participar en l'acte de lliurament la consellera comarcal, Isabel Planas, acompanyada de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, la coordinadora de l'Oficina Jove de la Noguera, Anna Porté i les tècniques/s de l'Oficina, Alba Codina i Xavi Farreny.

L'Espai de Salut Sexual, que coordina l'Associació Antisida, ofereix, a banda de l'assessorament individual i confidencial, la possibilitat de fer-se la prova de detecció dels anticossos del VIH i de la sífilis al mateix centre i d'una forma ràpida. Aquesta atenció s'acompanya d'informació sobre la infecció, acompanyament i derivació en cas de resultat positiu i si així se sol·licita així com dei suport emocional i la dispensació de material profilàctic.

Reconeixement a les Oficines Joves comarcals pel treball de prevenció de la Sida
comentaris