10.05.2021 |
Territoris.cat

L'Audiència de Lleida confirma els dos anys i mig de presó de Hasél

Hasél considera “escandalós” que la sentència es faci pública en el seu tercer dia a presó i diu que és "una operació per desviar el debat sobre la llibertat d’expressió".

hasel2
El raper lleidatà Pablo Hasél, després d'una roda de premsa el passat mes de juny- Laura Cortés
L'Audiència de Lleida confirma els dos anys i mig de presó de Hasél

L'Audiència de Lleida ha confirmat la pena per obstrucció a la justícia i amenaces, imposada el març del 2020 pel jutjat penal 3 de Lleida, per haver amenaçat el testimoni d'un judici per una presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor, en què l'agent va ser absolt. En un comunicat penjat per la seva plataforma de suport, Hasél diu que se l’ha condemnat “sense proves en un clar muntatge policial”. El raper lleidatà Pablo Hasél ha assegurat aquest dijous que la pena de dos anys i mig de presó per suposadament haver amenaçat un testimoni en un judici és una “operació d’Estat” per “desviar el debat sobre la llibertat d’expressió”.

Segons la sentència confirmada per l'Audiència, hauria quedat provat que el 16 d'octubre de 2012, Hasél va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana "havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment" i hi acompanyava una fotografia del testimoni. També, segons la sentència, el 18 d'octubre de 2017, Hasél s'hauria dirigit al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, i li hauria recriminat la declaració i li hauria intentat donar una puntada de peu, abans de dir-li "et mataré, fill de puta, ja t'agafaré".

En canvi, Hasél diu que ell va denunciar un “fals testimoni que va ajudar la Guàrdia Urbana de Lleida a donar una pallissa a un company per enganxar cartells”. “Per denunciar-lo públicament a les meves xarxes socials es va presentar un dia prop de casa meva per agredir-me i jo em vaig defensar, com és lògic, fins que ens van separar”, ha relatat. Aquest testimoni, ha dit Hasél, va “amenaçar amb una pistola en ple carrer dos solidaris després de recriminar-li la seva actitud de fals testimoni”. “Com sempre, la denúncia que van fer aquests companys va quedar arxivada, aquest tipus camina armat pel carrer amb total impunitat”, afegeix.

Per tot això, considera “escandalós” que la sentència es faci pública en el seu tercer dia a presó des que va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra dimarts a l’Audiència Nacional, per tenir-lo “més anys empresonat” i “desviar el debat sobre la llibertat d’expressió”. “Això és clarament una operació d’Estat, és gravíssim, cal defensar-se”, conclou.

Si es torna a confirmar la pena, se sumaria a les dues ja fermes de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme que ascendeixen a 2 anys i 9 mesos i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasél acumularia uns 6 anys i mig de presó.

L'Audiència de Lleida confirma els dos anys i mig de presó de Hasél
comentaris