23.10.2021 |
Territoris.cat

L'Autocine desperta passions i es presenta com a alternativa a les restriccions del lleure

Amb característiques similars, Tàrrega reconverteix les habituals sessions de cinema a la fresca amb projeccions d'autocine, del seu escenari habitual a la plaça de les Nacions sense Estat, es trasllada al Càmping Municipal, on els espectadors podran gaudir de les projeccions en el seu vehicle particular. Igual que a Golmés una manera d'afrontar les limitacions de la fase 1 de l'estat d'alarma
La primera sessió de l'autocine Resquitx de Golmés
La primera sessió de l'autocine Resquitx de Golmés
L'Autocine desperta passions i es presenta com a alternativa a les restriccions del lleure

Els propietaris del Restaurant Resquitx, l'Ajuntament de Golmés, i l'empresa exhibidora Circuit Urgellenc obrien una escletxa en les iniciatives de lleure aquest cap de setmana, amb la proposta d'Autocine que es feia a l'esplanada del que havia sigut el pàrquing de la discoteca Big Ben. Aprofita'n la marca i els antecedents de l'espai els impulsors programaven un cartell per tot el mes de juny amb projeccions els divendres i dissabte.

La primera sessió de l'autocine Resquitx de GolmésLa convocatòria que preveia un aforament de 200 vehicles, va exhaurir totes les localitats en tan sols vint-i-quatre hores, una mostra de la passió pel cinema, les ganes de gaudir d'una experiència nova a Ponent, o una alternativa a les restriccions d'aforament de les sales de cinema. Sigui com sigui Joker va inaugurar la proposta plaurgellenca, que continuarà el divendres dia 6 amb la pel·lícula Tiburón, de Steven Spielberg i dissabte dia 7 Las aventuras del Dr. Dolittle.

Els organitzadors complementen la projecció amb sopar animació i música, que es trasllada als jardins del restaurant Resquitx. Les localitats es poden adquirir en el web del restaurant Resquitx de Golmés al preu de cinc euros, i de la recaptació es destinarà un 20% a la recerca contra el coronavirus.

Tàrrega, de cinema a la fresca a autocine al Càmping municipal

Amb característiques similars, Tàrrega reconverteix les habituals sessions de cinema a la fresca amb projeccions d'autocine, del seu escenari habitual a la plaça de les Nacions sense Estat, es trasllada al Càmping Municipal, on els espectadors podran gaudir de les projeccions en el seu vehicle particular. Igual que a Golmés una manera d'afrontar les limitacions de la fase 1 de l'estat d'alarma.

La programació de l'Ajuntament de Tàrrega és dura a terme tots els dimecres del mes de juliol, a partir de 2/4 d'11 de la nit, i l'accés serà gratuït, segons ha explicat el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

Treballem perquè Tàrrega mantingui les sessions de cinema com un dels principals al·licients culturals i lúdics de l'estiu, i volem recuperar per al públic les projeccions cinematogràfiques en pantalla gran, una de les activitats que pateix més severament els efectes de la pandèmia

Zona del Càmping Municipal de Tàrrega on s'habilitarà l'autocineD'altra banda, la selecció de títols respondrà a la voluntat de donar suport al sector de l'audiovisual català, oferint pel·lícules destacades de la darrera temporada cinematogràfica com són La vida sense la Sara Amat, dimecres 1 de juliol (rodada al Talladell i guanyadora d'un premi Gaudí a la millor banda sonora); 7 raons per fugir, dimecres 22 de juliol (premi Gaudí del públic); i El viatge de la Marta, dimecres 15 de juliol (nominada a tres premis Gaudí). Els altres dos films són produccions internacionals que s'exhibiran en la versió doblada al català: l'oscaritzada, Paràsits dimecres 29 de juliol (gran èxit mundial arribat des de Corea del Sud) i la cinta d'animació francesa Playmobil: la pel·lícula, dimecres 8 de juliol. Els autocines, que havien gairebé desaparegut, han revifat com a alternativa per mantenir les projeccions públiques tot donant compliment a les mesures sanitàries.

L'Autocine desperta passions i es presenta com a alternativa a les restriccions del lleure
comentaris