16.01.2022 |

L'avortament quirúrgic serà una realitat a la demarcació de Lleida abans de l'estiu

Aquesta possibilitat sorgeix fruit i l'acord signat entre Salut i la clínica Mi NovAliança

Seu de la Clínica NovAliança a Lleida
Seu de la Clínica Mi NovAliança a Lleida
L'avortament quirúrgic serà una realitat a la demarcació de Lleida abans de l'estiu

Les lleidatanes ja podran avortar quirúrgicament al territori entre la setmana 9 i la 14 d'embaràs, després que el Departament de Salut hagi signat un acord amb la clínica Mi NovAliança, de Lleida.

Serà l'únic centre de la demarcació que oferirà aquest servei i s'espera que comenci a fer-ho abans de l'estiu perquè encara falta algun tràmit administratiu

Al Pirineu, però, només s'ha aconseguit que a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, i a l'Hospital de Cerdanya es practiquin des d'aquest any avortaments farmacològics en els primers dos mesos de gestació.

Ara es demana que també es pugui interrompre l'embaràs quirúrgicament a partir de les 9 setmanes en algun centre del Pirineu per no haver-se de desplaçar fins a Lleida ciutat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la possibilitat de practicar interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) a Lleida és una "bona notícia" ja que, fins ara, les lleidatanes s'havien de desplaçar a altres territoris catalans per fer-ho perquè els professionals de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida són objectors de consciència.

Vergés ha destacat que des de Salut sempre han defensat el dret d'avortar voluntàriament perquè ho marca la llei i per "poder-lo garantir amb la màxima equitat territorial".

L'avortament quirúrgic serà una realitat a la demarcació de Lleida abans de l'estiu
comentaris