L’escola Pinyana-Balàfia ja té col·locada la primera pedra

Comencem les obres d’aquest equipament públic amb una aportació d’1,2 milions d’euros per part de la Paeria

pinyana2

Ahir va tenir lloc la col·locació de la primera pedra de les escoles de Pinyana i de Balàfia de Lleida.

El nou centre educatiu se situa on ara hi ha el Col·legi de Pinyana, al barri de Balàfia

L’Ajuntament de Lleida aportarà 1,2 milions d’euros a la nova construcció, que desenvoluparà la Generalitat, després que ambdues administracions es comprometessin a tirar endavant amb aquest projecte, llargament reivindicat per les seves comunitats educatives.

Aquest projecte d'ensenyança era prioritat inajornable per a la ciutat i, segons Pueyo, “una aposta de futur i un crit d’esperança”. “Avui estem dient a la comunitat educativa i la societat lleidatana que hi ha un futur i que els agents implicats, professorat, infants i famílies, i administracions, hi som plegats”, ha assegurat.

Pueyo ha incidit en què l’estructura de les escoles són l’equip de persones i que posar la primera pedra d’aquest nou centre comporta una part personal i emotiva per a les dues comunitats educatives implicades

L’acte institucional ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui ha destacat que finalment es pugui iniciar la construcció d’aquest equipament. En la seva intervenció, el conseller ha comentat que les construccions de les escoles han anat variant, com també ho han fet els processos d’aprenentatge, i que l’estructura de l’edifici marca què es pot fer i què no. Amb l’inici del curs escolar, previst per al 14 de setembre, s’està treballant perquè els entorns educatius siguin espais segurs.

El nou centre educatiu Pinyana-Balàfia, a l’avinguda de Pinyana i que fusiona els dos centres del barri, ha començat les obres i tindran una durada de 20 mesos. Es preveu que acabin al març del 2022. L’edifici es construirà en un solar de 8.849,71 m2, amb una superfícies construïda de 3.399,82 m2. Hi haurà planta baixa i primera planta, amb diversos accessos al centre, zones d’esbarjo, esportives, etc.

Comentaris