L'etnògraf Joan Bellmunt cedeix el seu fons fotogràfic a l'Institut d'Estudis Ilerdencs

La cessió inclou unes 10.000 diapositives i 7.000 negatius amb la seva còpia en paper, datats entre 1967 i 2010
bellmunt2

El fons fotogràfic de l'etnògraf i escriptor lleidatà Joan Bellmunt ha estat traslladat a l'Institut d'Estudis Ilerdencs per tal d'efectuar els treballs necessaris per inventariar-lo i poder signar, així, la donació en ple dret a favor de la institució.

Bellmunt va oferir al febrer a l'IEI la donació i cessió dels drets del seu fons fotogràfic

Després d'una visita dels tècnics de la Secció d'Audiovisuals, l'IEI va emetre un informe favorable a la seva acceptació, que ara s'ha executat i tot el material ja es troba a les dependències que la institució té a la Caparrella.

Es calcula que poden haver-hi més de 10.000 diapositives i uns 7.000 negatius amb la seva còpia en paper realitzades entre els anys 1967 i 2010.

Bellmunt és un reconegut etnògraf gran coneixedor de la cultura, de les tradicions, dels costums i de la geografia de la demarcació de Lleida, dedicat durant més de 30 anys a l'estudi del viure quotidià de les anteriors generacions.

Les imatges d'aquest fons han estat realitzades per dur a terme el seu treball etnogràfic, que ha tingut com a resultat la publicació d'un centenar d'obres. Entre elles, destaquen els 34 volums de la col·lecció Fets, Costums i Llegendes de les 13 comarques de Lleida, els 11 volums de la col·lecció Devocions Marianes populars, i el llibre Viles, pobles, ciutats i llogarrets de les terres de Lleida.

El fons es troba en molt bon estat de conservació i les imatges estan ben documentades per part de l'autor

És especialment rellevant per a l'IEI poder comptar amb l'ajuda del mateix autor de les imatges per dur a terme la seva descripció.

Comentaris