El president Quim Torra ha inaugurat L'hospital veterinari de la UdL a Torrelameu

El president Quim Torra visita  La Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària de la Universitat de Lleida
photo_camera El president Quim Torra visita La Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària de la Universitat de Lleida

La Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària de la Universitat de Lleida (UdL), ubicada a Torrelameu, estarà operativa el curs vinent, tant per a l'alumnat del Doble Grau en Veterinària i en Ciència i Producció Animal i els grups de recerca de la UdL, com per al sector ramader i l'hospital veterinari.

Aquest edifici, que se suma com a equipament de veterinària de la UdL a l'edifici de Serveis Hospitalaris Veterinaris del Campus de l'ETSEA, ha estat inaugurat aquest dilluns pel president de la Generalitat Quim Torra, acompanyat del rector de la UdL, Roberto Fernández; la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes.

La Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària de la Universitat de LleidaTorra, que ha qualificat d'instal·lació de Champions aquest equipament, ha subratllat que Catalunya serà la República que volem si és un país equilibrat i sostenible, on tothom des de qualsevol punt pot tirar endavant la seva vida professional i els seus projectes vitals amb total llibertat, amb totes les possibilitats i amb igualtat d'oportunitats.

Amb una superfície de 1.687 metres quadrats, el centre servirà per complementar la formació dels estudiants i, a la vegada, serà un hospital de referència per animals domèstics i de granja. La Unitat Quirúrgica Docent Veterinària consta de tres àrees: la quirúrgica, amb dos quiròfans per a animals de companyia i un per animals de granja; la unitat d'Hospitalització, per assistència i cures intensives d'animals de totes les espècies; i la de Diagnòstic, amb ressonància magnètica nuclear d'alta resolució, TAC, ecografia i radiologia.

Centre de Recerca Experimental Biomèdica AplicadaL'edifici, ubicat al costat del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) i del Centre d'Estudis Porcins (CEP), consta de planta baixa i primera planta. La planta baixa, a més d'una cafeteria en una edificació independent, acollirà l'estabulari, magatzems, serveis, sales d'instal·lació i les unitats quirúrgica, de diagnosi i hospitalització; mentre que la planta baixa té dues aules -amb capacitat per a entre trenta i quaranta estudiants cadascuna, una zona de descans per al personal de l'hospital, sales de controls i d'instal·lacions.

Serveis Hospitalaris Veterinaris del Campus de l'ETSEAEls equipaments de veterinària de la Universitat de Lleida: la Unitat Quirúrgica Docent Veterinària, a Torrelameu, i l'edifici de Serveis Hospitalaris Veterinaris, al Campus de l'ETSEA, suposen una inversió global de set milions d'euros per part de la Diputació de Lleida i de 0,5 milions d'euros de la mateixa Universitat. Aquests equipaments inclouen una Unitat quirúrgica mòbil que s'ha pogut veure aquest dilluns.

Comentaris