29.01.2022 |

L'IEI estrena l'espectalce 'Abraçades de llum’, la seva nova decoració nadalenca

Es tracta d’un projecte audiovisual d’uns vint minuts que es reprodueix en bucle al Pati de la institució

‘Abraçades de llum’
‘Abraçades de llum’
L'IEI estrena l'espectalce 'Abraçades de llum’, la seva nova decoració nadalenca

L’Institut d’Estudis Ilerdencs donava el tret de sortida a les celebracions nadalenques aquest dimecres, amb la presentació de l'espectacle audiovisual que porta per títol ‘Abraçades de llum’.

El Pati de l'IEI es converteix, per tercer any consecutiu, en un espai nadalenc obert  a totes les famílies

Enguany la institució ho fa amb unes 'abraçades de llum', homenatjant allò que més s'ha trobat a faltar en temps de pandèmia.

L'espectacle ‘Abraçades de llum’ té una durada aproximada de vint minuts i que es reprodueix en bucle. El projecte tècnic i artístic de la decoració nadalenca de l’IEI es basa en que, amb la mínima instal·lació possible, el visitant pugui percebre una experiència sensorial, en la que juguin els diferents factors: vista, so i, sobretot, les emocions a flor de pell.

Per tal de poder-lo fer possible, s'ha instal·lat quatre canons de làser a la porxada del Pati de l’IEI, que ofereixen un seguit d’efectes que transformen l’espai a partir de formes geomètriques, punts en l’infinit, túnels de llum, etzétera.

La instal·lació s'acompanya una banda sonora emotiva i èpica a la vegada, permetent que la llum dansi en l’espai

Per completar el conjunt, es projecten a la paret uns breus textos evocadors d’abraçades, textos d’autors com ara Xavi Sarrià (“I serem un sol cor / quan ens tornem a abraçar”), Txarango (“I dir-ho tot amb una abraçada / si alguna cosa pot dir-ho tot”), Búhos (“De cop ens en sortim / ja tornem a estar abraçats”), Josep Palau i Fabre (“Buscant la forma exacta, l’abraçada absoluta”), Ovidi Montllor (“I canviarem les armes per abraçades”), Sergi Pàmies (“I aleshores les abraçades són d'una calidesa nadalenca”) o Antònia Font (“Per ses teves abraçades / jo m’he estalviat moltes pastilles”), o fins i tot de personatges de ficció com els Teletubbies amb el seu mític “Una abraçada!!!!”.

A més, enguany des de lInstitut d’Estudis Ilerdencs s’ha organitzat 'Temps de Nadales', una iniciativa que té com a objectiu tothom que vulgui pugui cantar nadales al Pati. Se celebrarà dels dies 18 al 31 de desembre amb la intenció que la ciutadania retrobi el sentit tradicional i més popular del cant de les nadales al carrer, prèvia reserva de l'espai i l'hora.

L'IEI estrena l'espectalce 'Abraçades de llum’, la seva nova decoració nadalenca
comentaris