L'IES Màrius Torres és el centre més participatiu de Lleida al concurs literari 'Ficcions'

Seleccionats lleidatans en edicions anteriors del certamen Ficcions
photo_camera Els finalistes lleidatans en l'edició 2017 de 'Ficcions'

Un total de 101 alumnes de 14 centres educatius de Lleida participen en el concurs de creació literària Ficcions, que ja supera els 1.500 inscrits de 145 escoles.

Per comarques, la més participativa de la província de Lleida és el Segrià, amb 47 inscrits, mentre que el centre més participatiu és, per ara, l’IES Marius Torres

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 11 d’octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 5 de febrer a través de la pàgina web www.ficcions.cat.

El funcionament

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (Curial e Güelfa- anònim-; La felicitat d’un pollastre a l’ast de Marta Soldado, Les paraules ferides de Jordi Sierra i Fabra, la Bruixa de Camilla Läzkberg: Estudi en lila de Maria Antònia Oliver), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega

Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes.

Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries

La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3.

També es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs

En la darrera edició van participar-hi més de 3.500 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 300 centres educatius, unes xifres que se superen any rere any.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 328 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del país.

Comentaris