Els lectors, d’entre 8 i 16 anys, han llegit un total de 5.782 llibres

'Llegir té premi', el concurs que fomenta la lectura entre els joves a l'estiu

pexels-photo-1485114
photo_camera Els joves han pogut seleccionar les lectures entre més de 500 títols en català, castellà i anglès - Pexels

Fins a 1.300 joves d'entre 8 i 16 anys han participat enguany en el concurs Llegir té premi, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que té per objectiu promoure la lectura personal o en grup i millorar la comprensió lectora durant les vacances d’estiu. L'acció ha tingut lloc entre l’1 de juliol i el 12 de setembre arreu de Catalunya i ha aplegat usuaris de 176 biblioteques. Durant aquest període, s'han llegit un total de 5.782 llibres, dels quals se n'ha demanat potseriorment una valoració, que hae stat del 8,01.

En el marc de la iniciativa s'han realitzat un total de 66.660 qüestionaris per validar la comprensió lectora i el percentatge d’encerts ha estat del 77,37 %

El concurs s'ha realitzat a través del portal educatiu Legiland i s'ha organitzat en dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. En aquesta edició del concurs, s’han creat un total de 114 equips o clubs de lectura. Un cop registrats a la plataforma habilitada per concursar, els joves han pogut seleccionar les lectures entre més de 500 títols en català, castellà i anglès. Alguns dels llibres proposats corresponen a edicions de textos de lectura fàcil.

El catàleg de propostes de lectura ha estat seleccionat en base a lectures adequades a l’edat i possibles interessos dels participants, des de títols clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil

Tots els títols seleccionats es troben disponibles en suport paper a les biblioteques públiques i, alguns d’ells, també a la biblioteca digital eBiblioCat.

comentaris