27.01.2022 |
Territoris.cat

Nou rècord històric de turistes a Ponent i el Pirineu aquest estiu

aigüestortes2
Refugi d'Amitges, al Parc Nacional d'Aigüestortes
Nou rècord històric de turistes a Ponent i el Pirineu aquest estiu

Les comarques de Ponent i el Pirineu han tancat la temporada d'estiu per setè any consecutiu amb un rècord històric respecte al nombre de viatgers. Tanmateix, s'ha mantingut el mateix nombre de pernoctacions que l'estiu de l'any passat, considerat com el millor fins ara.

La demarcació ha registrat un 5% més de viatgers, que han fet una estada més curta que l'any passat. Es calcula doncs, que han vingut uns 645.000 turistes que han fet al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències.

El sector dels esports d'aventura i turisme actiu ha tancat la campanya amb una previsió d'increment d'entre el 3 i el 5% de serveis contractats

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha valorat de manera molt positiva els resultats registrats aquest estiu al conjunt de la demarcació i s'ha pronunciat sobre la necessitat de continuar treballant per augmentar l'arribada de turistes, tant d'àmbit estatal com també a escala internacional. Ha subratllat que cal generar "iniciatives destinades a allargar més l'estada" a aquells turistes que ja han pres la decisió de venir a passar les vacances a les comarques de Lleida.

El sector turístic a Ponent i el Pirineu manté des de l'any 2013 una tendència de creixement positiu.

També el turisme estranger continua marcant enguany un creixement respecte al 2018. Durant els mesos d'estiu el turisme internacional ha crescut un 10,2% respecte al nombre de viatgers i un 6,4% pel que fa a les pernoctacions, segons les dades de l'INE corresponents al juny, juliol i agost. El turisme estranger ha representat un 18% del nombre de visitants i el 16% de les pernoctacions que s'han fet aquest estiu. 

Nou rècord històric de turistes a Ponent i el Pirineu aquest estiu
comentaris