Lleida és on l'helicòpter nocturn del SEM ha fet més serveis

Un helicòpter del SEM, a l'heliport del Parc de Bombers de Lleida
photo_camera Un helicòpter del SEM, a l'heliport del Parc de Bombers de Lleida

La demarcació de Lleida és el territori català on l'helicòpter nocturn del SEM ha fet més serveis en el primer any de funcionament, dels 177 trasllats de nit que s'han fet a tot Catalunya des del 15 de juliol de 2018 fins al 30 de juny de 2019, 51 han estat des de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, xifra que representa el 28,8% del total.

La posada en marxa d'aquest servei neix amb l'objectiu de garantir l'equitat en l'accés al sistema sanitari públic de tota la població de Catalunya, reduir els temps de trasllat interhospitalari de les zones més allunyades dels centres terciaris i millorar la cobertura sanitària d'aquests punts en alliberar recursos medicalitzats terrestres

Efectius del SEM a l'heliport del Parc de Bombers de LleidaEl servei d'helicòpter nocturn del SEM  és un projecte de país molt complex que es desenvoluparà els pròxims anys amb l'objectiu que els hospitals de referència de Catalunya puguin rebre pacients de qualsevol punt del territori, és per això, que aquest servei és especialment útil a Lleida.

Tot i que la base des d'on opera l'aparell nocturn es troba a Sabadell, hi ha una desena d'heliports i helisuperfícies que avui en dia estan certificats per acollir vols nocturns. Aviat també s'hi sumaran l'Hospital Verge Cinta de Tortosa, el de Tremp i el Trias i Pujol de Badalona. La previsió és que més endavant els helicòpters també puguin aterrar en altres espais habilitats pactats amb el territori com ara camps de futbol. A Lleida, per exemple, s'ha aterrat algun cop a Gardeny o a les piscines de Torrefarrera, expliquen des del SEM.

Un helicòpter del SEM aterra a l'heliport del Parc de Bombers de LleidaÉs per aquest motiu que una de les feines dels pròxims mesos, ha explicat la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, és parlar amb els ajuntaments per veure quina disponibilitat de terrenys tenen per permetre l'aterratge d'helicòpters medicalitzats de manera puntual. Tot i que reconeix que és complex, destaca que disposar de més helisuperfícies assegura una atenció mèdica ràpida i efectiva a qualsevol punt del territori.

Comentaris