Lleida es prepara per al Tour del talent 2024 amb més de 50 activitats per impulsar el futur dels joves

La capital lleidatana marcarà l'inici d'aquest esdeveniment itinerant que també passarà per Salamanca, Cadis, Santander i Madrid, impulsant l'ocupabilitat, l'emprenedoria, la salut i el propòsit d'impacte social de la "Generació Z"

 

 

5
photo_camera Salvador Tasqué, director de la Fundació Princesa de Girona, durant la seva intervenció en la presentació del Tour del talent a Lleida

La Fundació Princesa de Girona ha presentat avui a la capital lleidatana la tercera edició del Tour del talent que aquest any arrencarà a Lleida, del 22 al 26 de gener, abans de fer parada a Salamanca (del 19 al 22 de febrer), Cadis (del 18 al 22 de març), Santander (del 22 al 26 d'abril) i a Madrid (els dies 8 i 9 de maig). L'esdeveniment itinerant, que compta amb TRIVU com a aliat estratègic, ofereix tallers, conferències inspiradores, debats, expedicions, concerts, exposicions, mentoring i oportunitats de networking amb l'objectiu d'inspirar i desenvolupar el potencial dels joves oferint-los l'oportunitat d'interactuar amb experts i líders en diferents àrees.  El Tour del talent 2024 posa enguany el focus en els centennials i les seves principals preocupacions amb més 350 ponents i 250 activitats.

1
El Tour del talent 2024 a Lleida és possible gràcies a l'aliança estratègica de la Fundació Princesa de Girona amb TRIVU i el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida així com de diverses empreses i entitats

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat avui juntament amb el regidor de Joventut, Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Lleida,  Xavier Blanco; el director de la Fundació Princesa de Girona, Salvador Tasqué i el director del Tour del talent, Jordi Estruga, la programació del Tour del talent a Lleida que desplegarà, del 22 al 26 de gener, més de 50 activitats orientades a millorar l'ocupabilitat dels joves, que es celebraran a diferents espais de la ciutat.

Salvador Tasqué, director de la Fundació Princesa de Girona, ha destacat que,

"Lleida serà la capital del talent durant aquesta setmana de Tour perquè els joves puguin capitalitzar-lo i convertir-lo en oportunitats laborals mitjançant més de 50 activitats al voltant de cinc grans eixos de contingut: l'ocupabilitat i l'emprenedoria; la salut física; la salut emocional; l'impacte social i la sostenibilitat. A més, tindrem l'oportunitat d'anunciar el guanyador/a del Premi CreaEmpresa 2024".

D'altra banda, l'alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que "A Lleida tenim gairebé 17.000 joves que tenen entre 10 i 19 anys  i uns altres 17.500 d'entre 20 i 29 anys. Ens hem de preocupar i ocupar d'ells i elles, no només per les responsabilitats que tenim ara sinó que hem de treballar en clau de futur perquè Lleida sigui una ciutat plena d'oportunitats per a la gent jove". 

Larrosa ha encoratjat tothom a participar en les activitats d'aquesta setmana i ha expressat la seva emoció en presentar l'acte a La Llotja, "un espai concebut per al diàleg, la trobada, la transferència de coneixement i la promoció del talent, destacant la seva importància com a espai referent a Lleida". Ha afegit que entén el Talent Tour "com una iniciativa amb aquestes dimensions, amb l'objectiu de promoure i divulgar valors".

En aquesta línia, l'alcalde Larrosa ha subratllat que "quan es va organitzar el nou govern municipal de la ciutat, es van alinear les regidories de joventut, ocupació i educació amb un propòsit clar i com un dels grans reptes per a les administracions locals i tots els governs del món, que és preparar, educar i formar la gent jove per tal que pugui trobar un projecte professional i personal de futur"

En aquest sentit, també ha valorat la dimensió que té el Talent Tour en el benestar emocional dels joves i ha destacat la importància que les administracions treballin per millorar-lo. "El Tour és una causa justa i havíem de ser-hi presents. Us animem a gaudir d'aquesta setmana", ha conclòs.

8
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el regidor de Joventut, Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Lleida,  Xavier Blanco; Salvador Tasqué, director de la Fundació Princesa de Girona i Jordi Estruga, director del Tour del talent, durant la presentació de l'esdeveniment

 

Lleida, primera parada

La programació arrencarà el dilluns 22 de gener al Teatre de la Llotja de Lleida, que acollirà a partir de les 9 del matí un Fòrum de Desenvolupament de Talent - Congrés APD on es connectarà joves talents amb líders del teixit empresarial, fomentant un intercanvi d'idees i experiències. Amb un enfocament en innovació, emprenedoria i desenvolupament professional. En aquest mateix espai, es durà a terme una mentoria grupal amb alts càrrecs d'empreses líders com ara Acciona, Microsoft, Lacoste, Sorigué o Zuric i la PIMEC. Aquesta primera jornada comptarà també amb una trobada del primer lobby juvenil, Lideremos, on es debatran estratègies per millorar l'ocupabilitat i es durà a terme un estudi, a les 5 ciutats per on passarà el Tour, per plantejar solucions transversals.

La cirereta del pastís d'aquest primer dia de Tour serà el Concert Educatiu AmplificARTE a l'auditori ILERNA amb dos joves músics que interpretaran les seves cançons amb lletres inspiradores: la cantautora colombiana JULI PEREZ Borja, l'únic espanyol nominat a la categoria de Millor Artista Nou als Latin Grammy. A través de les seves actuacions, es treballarà el benestar emocional en una sessió que forma part del projecte educatiu «Generació docents» de la fundació.

L'acte principal del Tour del talent Lleida 2024 tindrà lloc el dimarts 23 de gener amb la celebració del primer Princesa de Girona CongresFest, que inclourà xerrades inspiradores, col·loquis i música en directe i en el decurs del qual s'anunciarà el guanyador/a del Premi Princesa de Girona CreaEmpresa 2024.

2
Jordi Estruga, director del Tour del talent ha desgranat en detall les activitats de la programació que arrencarà a Lleida el dilluns 22 de gener  

Un dels protagonistes d'aquest congrés serà el ghanès Ousman Umar, Premi Princesa de Girona Social 2022, que amb només tretze anys va emprendre el seu viatge cap a Europa buscant un futur millor i que el va portar per una dura croada de quatre anys. Actualment és fundador de Nasco Feeding Minds, una ONG des d'on es desenvolupen projectes educatius i aules informàtiques per a zones rurals d'Àfrica. Aquesta trobada també comptarà amb el testimoni de Rafel Jordà, Premi Princesa de Girona CreaEmpresa 2023, que revelarà de quina manera el seu projecte ha revolucionat la indústria dels satèl·lits i d'Elisenda Bou Balust, Premi  Princesa de Girona Empresa 2022, que posarà en valor la importància de la innovació i del bon ús de la tecnologia. El CongresFest comptarà també amb l presència d'Alfred García, músic, compositor i intèrpret que ha esdevingut un fenomen musical i social.

Així mateix, tindrà lloc també un fòrum dedicat a impulsar la creativitat, liderat per Lluís Bassat i un recital líric a l'auditori Enric Granados, on s'interpretaran àries d'algunes de les òperes més conegudes de la mà de joves artistes que han participat al programa CRESCENDO, creat per la Fundación Amigos Del Teatro Real.

L'equador del Tour del talent a Lleida estarà dedicat a la millora de l'ocupabilitat amb diferents talent sessions dedicades a superar amb èxit els processos de selecció laborals, on experts en recursos humans i orientació professional compartiran les claus de l'actual mercat de treball. Els joves participants tindran ocasió també, de conversar amb empresaris i conèixer de primera mà què busquen i valoren dels seus futurs treballadors a l'espai #Jovullser de la Cambra de Comerç de Lleida.

Aquesta tercera jornada comptarà amb el testimoni de l'emprenedor Josep Coll, cofundador de Repscan i fundador de Red Points, considerada una de les 25 start-ups tecnològiques més importants d'Europa, que explicarà el seu cas d'èxit. I també tindrà lloca una trobada dels alumnes del centre ILERNA FP Lleida amb els Premiats de la Fundació d'edicions anteriors, Maria Jammal (Premi Internacional 2019) i Ignasi Belda (Premi Empresa 2014), amb els que mantindran  dues xerrades inspiradores sobre emprenedoria social i en l'àmbit de la salut.

Dijous 25 arrencarà amb una talent session dedicada a millorar el benestar emocional dels joves. De la mà d'experts en comunicació i tecnologia, els joves descobriran les principals claus per fer servir correctament els diferents canals d'informació que tenen al seu abast i tècniques per adquirir hàbits que impulsin el seu talent.

La darrera jornada del Tour es dedicarà a projectes transformadors relacionats amb el futbol i la King's League, a partir dels quals, s'abordaran els aspectes innovadors i s'analitzaran les oportunitats que ofereixen, així com diferents claus per fer front a l'èxit i el fracàs, de la mà d'Infojobs. 

Art i Música Educativa

El Tour del talent a Lleida es complementa amb un seguit d'activitats culturals al llarg de tota la setmana, com l'exposició La vida en Emergència, de l'artista Juan Zamora, Premi Princesa de Girona Art 2017, que farà diferents visites guiades dimarts 23 (16:30h), dimecres 24 (16:30h) i dijous 25 (16h), a la Fundació Sorigué.

Així mateix es realitzaran 2 concerts educatius a diferents centres educatius de la zona i 3 més a a Barcelona, dins del programa de gestió de benestar emocional a través de la música, AmplificARTE, un projecte de l'edulab de la Fundació que arriba a la seva segona edició, després de dur a terme l'any passat més de 50 concerts, impactant en més de 16.000 joves.

3
Pablo González, CEO de TRIVU, durant la seva intervenció en la presentació del Tour del talent a Lleida

El Tour del talent 2024 és possible gràcies a l'aliança estratègica de la Fundació Princesa de Girona amb TRIVU i el suport de Novento Enerxía, Renfe, Fundació Banc Sabadell i Fundación Vertex Bioenergy. El Tour del talent a Lleida compta, a més, amb el suport de Grup Vall Companys, Radisson Hotel Group i ILERNA i la col·laboració de Sorigué, AECOC, APD, Cambra de Comerç de Lleida, Escola del Treball, Universitat de Lleida, Espai Jove Lleida, Teatro Real, Auditori Enric Granados, Teatre Llotja, Lleida League, Fem Base, Verificat, EFE, CaixaBank Dualiza i l'Institut FP Empresa. La propera parada del Tour del talent serà a Salamanca, entre el 19 i el 23 de febrer.

Comentaris