27.11.2021 |
Territoris.cat

Lleida promociona el vi Costers del Segre i la seva gastronomia en la Festa del Vi

La mostra preveu recaptar diners per ajudar el celler de la DO Conca de Barberà afectat per la llevantada
Els cellers de la DO Costers del Segre presenten els seus vins
Els cellers de la DO Costers del Segre presenten els seus vins
Lleida promociona el vi Costers del Segre i la seva gastronomia en la Festa del Vi

Des de fa onze anys Turisme de Lleida organitza la Festa del Vi coincidint amb la verema i el vi novell per promocionar els cellers de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre i l'oferta gastronòmica de la ciutat. Aquest dissabte i diumenge la plaça de La Llotja de la capital del Segrià va reunir cellers i restauradors en un maridatge de divulgació de la gran qualitat dels productes d'ambdós sectors.

Festa del Vi de Lleida 7Segons el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, la mostra va néixer amb la voluntat de ser el punt central dels tasts dels vins de Lleida i perquè la societat lleidatana conegui, apreciï i defensi els vins del territori. En aquest sentit, Cusiné va indicar que la gent de la demarcació de Lleida encara creu poc amb els seus productes i que, per aquest motiu, tenen el deure de fer millorar aquesta sensació.

Des de fa 20 anys els vins han anat millorant i també fa falta el suport de la gent

Festa del Vi de Lleida 9Cusiné també ha defensat l'estreta relació entre el vi i l'oferta gastronòmica de la Festa assenyalant que sempre que parlem de vi parlem de taula. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de la Paeria i president de Turisme de LleidaPaco Cerdà, també ha remarcat la importància de les empreses de restauració que participen en la mostra. Les ha qualificat de bàsiques i d'importantíssimes per l'economia del territori.

La Festa també té l'objectiu de ser un reclam turístic. Per aquest motiu, a banda del vi i la gastronomia, es complementa amb diverses activitats de tast, tallers infantils, música en directe i visites turístiques.

Pensem que Lleida té molts atractius turístics i aquesta és una excusa perfecta, ha explicat Cerdà, que ha afegit que la Festa dona una oportunitat fantàstica a la gent de fora per visitar la ciutat

Festa del Vi de Lleida 12Els cellers de la DO Costers del Segre que van participar en la Festa: Boldú Viticultors, Carviresa, Castell del Remei, Cérvoles, Clos Pons, Comalats, Costers del Sió, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Montsec, L'Olivera, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vila Corona i Vinya els Vilars.

Pel que fa a l'apartat gastronòmic: Calsargaire, Manduca Sabors, La Casa del Vermut, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, QR Cafè, El Racó del Formatge, Street food by Sheyton – David Molina i Txoko Gastrobar.

Lleida promociona el vi Costers del Segre i la seva gastronomia en la Festa del Vi
comentaris