Lleida viu la manifestació més multitudinària de la història

Vaga general del 18 d'octubre a Lleida a la tarda
photo_camera Vaga general del 18 d'octubre a Lleida a la tarda

El 18 d'octubre podríem dir que Lleida es va despertar amb un gran nombre de joves que volien continuar fent visible el seu malestar, rebuig i indignació, no tan sols per la sentència dels polítics catalans, sinó per la situació generalitzada de limitació dels drets  i llibertats del poble català.

Vaga general del 18 d'octubre a Lleida a la tarda 4Una jornada que va viure el moment àlgid, i diuen els més grans, que històric, en la manifestació de la tarda del divendres, que va reunir més de 30.000 persones, segons la guàrdia urbana, i 50.000 segons els organitzadors. Una concentració que va comptar amb els tractors que va convocar el sindicat Unió de Pagesos.

Es tracta d'una de les manifestacions més multitudinàries que s'ha viscut a Lleida en els darrers anys, superant, fins i tot, la participació de l'aturada de país dels 3-O de 2017

Vaga general del 18 d'octubre a Lleida a la tarda 1La marxa va tenir un caràcter festiu i va estar encapçalada per 150 tractors i una pancarta amb el lema Pels drets laborals i les llibertats, contra la repressió.

Vaga general del 18 d'octubre a Lleida a la tarda 2Des de la Intersindical-SCS han fet una valoració altament positiva tant pel que fa a la manifestació de la tarda com pel seguiment que ha tingut la vaga general a la demarcació de Lleida. Segons han assenyalat, l'afectació de la convocatòria a les comarques de Ponent ha estat tot un èxit amb un 50% de seguiment a Lleida ciutat. A altres capitals de comarca com Tàrrega, Cervera o Mollerussa han explicat que el seguiment ha estat entre el 70% i el 80%.

El sindicat ha fet una crida a joves, grans i avis a sortir al carrer i participar de les diferents convocatòries de mobilització, des de la desobediència civil i no violenta.

comentaris