Grups radicals s'enfronten a Mossos i manifestants pacífics a Lleida

Enfrontaments Policia 18 octubre Lleida
photo_camera Radicals s'enfronten amb els cossos policials 18 octubre a Lleida

L'extraordinària jornada de vaga del 18 d'octubre a Lleida va tenir un final més violent del que havia començat a conseqüència d'un col·lectiu de radicals que van voler continuar en la línia dels aldarulls de la setmana. Com en les anteriors vesprades els radicals van esperar que els manifestants de la tarda abandonessin els carrers per començar a increpar, als cossos de seguretat que custodiaven l'edifici del Govern Civil, llançant objectes, com pedres, vidres i petards, contra la línia policial.

Radicals s'enfronten amb els cossos policials 18 octubre a Lleida

Alguns dels manifestants de la concentració de la tarda, que s'havien quedat a observar, van fer un cordó entre les policies i els radicals, per intentar dissuadir-los. Al llarg d'una hora els intermediaris van intentar impedir que es llancessin objectes i petards contra la policia, hi van parlar amb alguns dels joves que semblaven portar la veu cantant, però van haver de desistir perquè no van arribar a convèncer-los.

Alguns antiavalots van anar a actuar a zones com l'Eix Comercial i la plaça de Sant Joan, mentre que alguns manifestants van creuar el Pont Vell cap al barri de Cappont. Els Mossos van formar un cordó molt a prop del Pont Vell.

Posteriorment, part d'aquests agents van avançar per la plaça Paeria i el carrer Major, on van veure les destrosses fetes en una oficina bancària, de la qual van trencar el vidre de la porta d'entrada i van treure a l'exterior cadires i d'altres objectes.

Radicals s'enfronten amb els cossos policials 18 octubre a LleidaJust davant de la plaça Sant Francesc de la capital del Segrià, els Bombers de la Generalitat van haver d'apagar un foc d'una cabina de l'ONCE, que va quedar totalment calcinada. El mateix va passar en altres zones del carrer, on es van fer diverses barricades, així com a l'avinguda de Blondel.

Radicals s'enfronten amb els cossos policials 18 octubre a LleidaPassada la mitjanit, els manifestants es van dispersar cap a diverses zones de la ciutat, com ara el carrer Cavallers, l'avinguda Madrid i la passarel·la que va fins al barri de Cappont. Mentre els efectius policials van avançar fins a l'encreuament de l'avinguda Blondel amb el carrer Cavallers.

Comentaris