Lliurament de diplomes als primers tractoristes del Raimat Arts Festival

Una iniciativa de la Fundació Comunitària Raimat Lleida amb la col·laboració de John Deere, Concessionaris Vicens, l'Escola Agrària Borges Blanques, el Departament d'Acción Climàtica de la Generalitat, i la Fundació United Way
Lliurament de diplomes primers tractoristes Raimat Arts Festival Foto- David Del Val-1
photo_camera La Fundació Comunitària Raimat Lleida ha lliurat aquest dimarts, els diplomes als nou alumnes de la primera promoció del curs de tractoristes - Foto: David Del Val

La Fundació Comunitària Raimat Lleida ha lliurat avui dimarts, dia 18 de juliol, els diplomes a la primera promoció de nou alumnes del curs de tractoristes que ha promogut gràcies al Raimat Arts Festival de l'estiu passat. El curs l'ha impartit l'Escola Agrària de les Borges Blanques del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat i ha comptat amb la col·laboració de John Deere, Concessionaris Vicens, i la Fundació United Way; així com amb la Fundació Barça i la Fundació Obra Tutelar Agrària que han aportat els alumnes a la formació, joves en risc d'exclusió social, amb diferents procedències com el Marroc, Gàmbia o el Senegal, entre d'altres.

Entre els assistents a l'acte, fent entrega dels diplomes, s'ha comptat amb Joan Minguet, cap de Servei de Formació Agrària de la Generalitat de Catalunya; Marina Fuentes, CEO d'United Way Espanya; Eduardo Martínez de Ubago, director de John Deere; Francesc Baldomà, gerent de Tallers Vicens; i Elena de Carandini Raventós, Presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL).

Lliurament de diplomes primers tractoristes Raimat Arts Festival - Foto: David Del Val
Els alumnes de la primera promoció del curs de tractoristes amb llurs diplomes - Foto: David Del Val

En aquest curs els alumnes han conegut les diferents operacions mecanitzades dutes a terme a les explotacions agràries, així com se'ls ha format en matèria de prevenció de riscos laborals en l'ús del tractor i maquinària agrícola.

Pel que fa a la maniobra i la conducció, el programa ha contemplat des de les primeres nocions dels principals dispositius del tractor; la seva conducció sense aparells; o maniobres de precisió amb diferents accessoris; segons ha explicat el professor Ferran Camp.

Elena de Carandini ha manifestat que "des de la Fundació, hem apostat decididament per accions amb impacte transformador del territori. Seguint criteris d'economia regenerativa que donin oportunitats a les persones i les empreses locals. I tot això amb molt de compte per l'entorn, procurant el mínim impacte mediambiental.

En aquest sentit, el curs millora la formació dels nostres joves, alhora que incorpora qualificació al capital humà a les empreses del nostre entorn", ha afegit Elena de Carandini,  presidenta de la FCRL

Per la seva banda, Marina Fuentes, CEO d'United Way ha agraït "la participació en el projecte de John Deere i al concessionari Vicens. La llarga i estreta relació de col·laboració entre United Way i John Deere ha fet possible aquest pilot que esperem poder continuar fent no només a Raimat, ampliant-lo a altres llocs d'Espanya. El paper de la Fundació Comunitària Raimat Lleida ha estat essencial a l'hora de coordinar tots els agents d'aquest programa: la Generalitat, l'escola agrària i les diferents fundacions on els joves estan acompanyats. No ha estat senzill, ja que hi ha hagut moltes parts implicades en aquest programa. Ha estat una feina exemplar".

Per Joan Minguet, "la importància de l'experiència per l'Escola Agrària ha estat poder treballar amb un perfil diferent d'alumnes que obre moltes possibilitats per fixar joves al sector agrari. Empoderant-los davant un nou repte"

A la tardor hi ha prevista una segona formació per a treballadors d'empreses agrícoles. En aquesta segona formació participaran entre vuit i dotze persones que no estiguin a l'atur, amb compromís d'assistència, que entenguin el català o el castellà, i preferiblement, que tinguin carnet de conduir. I es desenvoluparà en horari de tarda entre les 16.00 hores i les 19.00 hores.

Comentaris
Més a Societat